Mersin kamuoyunu günlerdir meşgul eden Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin logosu ile ilgili fatura açıklaması geldi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer tarafından daha modern olduğu ve kentin dinamiğini yansıttığı gerekçesi ile yeni bir logo kullanılmaya başlanmış ve kentte logo tartışması başlamıştı. Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin Kasım ayı dördüncü birleşiminde de gündeme gelen logo tartışmalarına ilişkin Belediye Başkanı Vahap Seçer bir açıklama yaptı.

“Logonun faturası iki tantuni, bir ayran”
HDP’li Meclis Üyesi Ali Tanrıverdi'nin Büyükşehir Belediyesinin hazırladığı yeni logoya ilişkin rant ve çalıntı iddiaları olduğunu söyleyerek, Seçer’den konuya açıklık getirmesini istedi.
Seçer de logo konusunun iyi anlaşılmadığını ve farklı mecralara gittiğini söyledi. Logo hakkında değerlendirmeler yapan ve yazı yazanlara tepki gösteren Seçer, bu kişilerin konuyu bilmeden yorum yaptıklarını dile getirdi. Yeni logoyu, Stratejik Plan sunumunda meclis üyeleri ile paylaştıklarını ifade eden Seçer, “Bu, her kurum için olabilecek bir çalışmadır. Büyükşehir ve ilçe belediyelerimizin logosunun hepsi bir kalemden çıkmış gibi. Hepsinde bir daire içinde dalga var, güneş var, limon, üzüm var. ‘Logo neyi yansıtıyor’ deniliyor? İlla orada köfte, tantuni görmek istiyor. Allah aşkına okumuyorsunuz bari dinleyin, size sunum gönderdik. Dünyada marka kentler var, bunları logolarına bakın. Mersin’in M’si dedik. Şekli sonsuzluk işaretinden geliyor. Değişimi, dönüşümü, güneşin rengini, denizin mavisini, Toroslar’ın karlarını ifade ettiğini belirttik. Hiçbir taraftan çalıntı değil. Hırsız gibi bir halimiz var mı? Buna intihal denir. Müthiş bir rant varmış. Doğru, bir fatura ödedik. Bunu hazırlayan benim arkadaşım, muazzam bir adam. Topluma verdiğimiz mesajları, alim düzeyinde ki beyinler sayesinde yapıyoruz. Bunun faturası iki tantuni, bir ayran. Bu logo kabul edilir ya da edilmez, yüce meclis burada. Tartışıyor kamuoyu. Ben tekrar size geleceğim, sunacağım. ‘Biz bu logoyu uygun görüyoruz’ deyip oylamaya sunacağız. ‘Yeni logo değiştiği zaman tüm tabelalar, evraklar değişecek, milyonlarca para harcanacak’ deniliyor. Bu da cehaletin eseri. Yeni logoya geçtiğimizde ihtiyaç duyduğumuz alanlarda yeni logomuzla yeni tabelalarımızı yapacağız. Artı bir lira harcamaya gerek kalmayacak” dedi.