Hedef 150 km. Hedef 150 km.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Büyükşehir Belediyesi Aşhanesi, Türkiye’yi de etkisi altına alan Koronavirüs salgını nedeniyle kapılarını ziyaretçilere kapadı.

“Bizimkisi Bir Aş Hikayesi” ve “Tenceremiz Paylaşım İçin Kaynıyor” sloganlarıyla 43 kişilik ekip ve 6 bin kişilik yemek üretim kapasitesine sahip Aşhanede gece yarısı saat 02.00’den itibaren en hijyenik koşullarda hizmet başlıyor.

Engel durumu olan, yaşlı veya evlerinden dışarıya çıkamayan toplam 780 yurttaşa yemekleri düzenli olarak Aşhaneden alınıp, evlerine kadar ulaştırılıyor. Koronavirüs salgınının yaygınlaşmasıyla birlikte evlerinden çıkamayan 2 bine yakın kişiye de Aşhanenin yemekleri tüm hijyen önlemleri eşliğinde gönderiliyor.

Bünyesinde yemek yeme alanı, mutfak, sebzeler ve etler için ayrı ayrı soğuk hava depoları ve bulaşıkhanesi bulunan Aşhanede, endüstriyel mutfak malzemeleriyle yemek üretiminde hijyen ve kaliteden ödün verilmiyor. Ekmek doğramadan kıyma makinesine kadar donanımlı ekipman altyapısıyla pişen yemekler, kentin çeşitli noktalarında birçok vatandaşa ulaşıyor.