MERSİN - Çin’in Wuhan kentinde başlayarak tüm dünyaya yayılan ve ülkemizde 11 Mart’ta ilk vakanın görüldüğü korona virüse karşı alınan tedbirler devam ediyor.

Bu kapsamda Mersin Anamur İlçe Belediyesi de Anamur’da dezenfekte çalışmalarının yanı sıra vatandaşları sosyal izolasyon kurallarına uymaları konusunda uyarıyor.

Başka yerde yok! Başka yerde yok!

Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç yayınladığı bir duyuru ile İlçeye gelen yazlıkçıların evde kalmalarını istedi.

Anamur’da bugüne kadar alınan tedbirler sonucunda her hangi bir vakaya rastlanmadığına dikkat çeken Başkan Kılınç, bundan sonraki süreçte yaşanabilecek bir aksaklığın alınan tüm tedbirleri risk altına atacağına dikkat çekti.

Yasaklara ve sosyal izolasyon kurallarına uymayanlar ile ilgili gerekli adli ve cezai işlemleri başlatacaklarının altını çizen Başkan Hidayet Kılınç duyuruda şu ifadelere yer verdi: “İlçemizde yazlığı bulunan ve son bir hafta içerisinde yoğun bir şekilde ziyarete gelen değerli misafirlerimiz; Cennetten bir köşe olan ilçemiz Anamur’a gelmek elbette herkes gibi sizin de hakkınız. Ancak son günlerde tüm dünyada olduğu gibi ülkemizi de tehdit eden korona virüsü nedeniyle sosyal izolasyon uyguladığımız, sokağa çıkma kısıtlaması getirdiğimiz şu günlerde sizden sosyal izolasyon, 14 günlük karantina süresi ve mecbur kalmadıkça sokağa çıkmama gibi kurallara azami dikkat ve titizlik bekliyoruz. Ülkemizde ilk vakanın görüldüğü 11 Mart’tan bu yana Belediye olarak yaptığımız hijyen, dezenfektasyon ve bilgilendirme çalışmaları ile Anamurlu hemşerilerimizin tavsiyelerimize ve devletimizin aldığı kararlara karşı sergiledikleri bilinçli tavır sayesinde çok şükür bugüne kadar tek bir vakaya bile rastlanmamıştır. Bu saat itibari ile oluşturulacak en ufak bir aksaklık veya göz ardı edilecek herhangi bir sosyal izolasyon kuralı büyük felaketlere yol açacak, telafisi olmayan sonuçlar doğuracaktır. Anamur Belediye Başkanlığı, devletimizin ve milletimizin sağ salim yarınlara ulaşabilmesi için Anamur’u sokak sokak, cadde cadde kolluk kuvvetlerimizle birlikte 24 saat esasına göre tarayacak ve getirilen kurallara uymayan her kim olursa olsun her türlü adli ve cezai işlemi koşulsuz şartsız uygulayacaktır. Lütfen izolasyon kurallarına uyun ve evinizden çıkmayın!”