CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, Mersin Üniversite Hastanesinde çalışanların performans ve ek mesai ücretlerinin ödenmemesini Meclis gündemine taşıdı. Hastane yönetimi tarafından mali durum gerekçe gösterilerek ödenmeyen ücretlere tepki gösteren Gökçel, hastanenin borç krizlerinden çalışanların ve hastaların değil bizzat iktidarın sorumlu olduğunu söyledi. Mersin Üniversite Hastanesinin vatandaşların kendilerini güvenle emanet ettikleri bir kurum olduğunu hatırlatan CHP’li Vekil, üniversite hastanelerini sarf malzemesi alamayacak, çalışanlarına ücretlerini ödeyemeyecek kadar borçlanmasından iktidarın yanlış politikalarının sorumlu olduğunu belirtti.

EN PRESTİJLİ KURUMLARA SALDIRIYORLAR

Ödüller sahiplerini buldu Ödüller sahiplerini buldu

Üniversite hastanelerinin ülkemizin en prestijli sağlık kurumlarından olduğuna değinen CHP’li Gökçel, Sağlık Uygulama Tebliği’nde belirlenen fiyatların yıllardır artmadığına dikkat çekti. Konuyu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve SGK’nin bağlı olduğu Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un yanıtlaması talebiyle verdiği iki ayrı soru önergesiyle gündeme getiren Gökçel, Sağlık Uygulama Tebliği’nin bir an önce enflasyon oranında güncellenerek vatandaşların üniversite hastanelerinin bir an önce borç baskısından kurtarılması çağrısında bulundu.

SAĞLIK RANT DEĞİL ANAYASAL HAKTIR

Konuyla ilgili konuşan CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, “Mersin Üniversite Hastanesi, çalışanların performans ve fazla mesai ücretlerini 9 aydır ödemiyor. Sağlık çalışanları hak ettikleri ücretleri alamıyor. Sağlık Uygulama Tebliği kapsamında üniversite hastanelerine yapılan ödeme yıllardır artmadı. Üniversite hastaneleri borç batağında. Malzeme yetersizliği nedeniyle ameliyatlar aksıyor, sağlık çalışanları ile hastalar karşı karşıya getiriliyor. Hastanelerin mali durumunun sorumlusu çalışanlar veya hastalar değildir. Bunun suçlusu, sağlıkta dönüşüm diyerek sağlığı hak değil rant olarak gören AKP politikalarıdır. Mersin Üniversite Hastanesinde çalışanların hakları bir an önce ödenmeli, hastanelerin sorunları çözülmelidir. Sağlık rant değil, Anayasal haktır” dedi.