Mersin Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri, kentin simgelerinden turunç ağaçlarında bakım çalışmaları gerçekleştiriyor. Ağaçlara yönelik yapılan tetkiklerin ardından seyrelen noktalara yeniden ağaçlar dikilirken, kök ve gövdeleri zarar gören ağaçların yerine yenileri dikiliyor.

Ekipler ağaçlandırma çalışmalarının yanı sıra refüj temizliği de gerçekleştirerek, cadde ve bulvarları tertemiz bir görünüme kavuşturuyor.

Turunç fidanı ve zakkum dikiliyor

Çalışmalar kapsamında GMK, Adnan Menderes, Mimar Sinan ve Okan Merzeci Bulvarları ile kent merkezinde vatandaşların yoğun sirkülasyonunun bulunduğu caddelerin refüj ve kaldırımlarındaki ağaç dizelerinde çeşitli nedenlerle oluşan seyreklik, dikilen turunç fidanı ve zakkum bitki takviyeleriyle artırılıyor.

Son olarak 2 yıl önce Yenişehir İlçesi’nde 18. Cadde’nin refüjüne dikilen Japon Kavağı (Brachychiton populneum) ağaçlarında zayıflama ve gelişim geriliği gözlemlendi. Zirai teknik ekipler ağaçlar üzerinde yaptıkları tetkik ve incelemeler neticesinde ağaçların kök ve gövde yapılarında Cytospora, Chrysos Perma ( Bakteri ve Mantar Virüsü ) tespit etti.

Ağaçların kurtarılması için uygulanan ilaçlama ve budama tedavilerinin sonuç vermemesi üzerine ekipler, virüsün diğer ağaçlara geçmesinin önlenmesi için harekete geçti. Teknik ekiplerin gözetiminde, hastalanan 21 Japon Kavağı imha edilmek üzere yerinden alınırken, dikim ekipleri ise sökülen ağaçların yerine 21 adet turunç fidanı dikti.

Nogay, “Cemevi projesi Silifke’mize hayırlı olsun” Nogay, “Cemevi projesi Silifke’mize hayırlı olsun”

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından kent merkezinde başlatılan ağaçlandırma seferberliği önümüzdeki günlerde tüm ilçelerde devam edecek.

Refüjler temiz bir görünüme kavuşturuldu

Kent merkezi ve ilçelerde hizmetlerini aralıksız olarak sürdüren Büyükşehir Belediyesi, ağaçlandırma çalışmasının ardından çevre temizliği gerçekleştirdi. Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler, vatandaşların talebi üzerine yol kenarlarında görüntü kirliliği oluşturan yabani otları temizledi. Ağaçların yere sarkan, kuruyan ve tehlike arz eden dallarını da budayan ekipler, son olarak kent merkezindeki bulvar ve caddeler üzerindeki kaldırım ve refüj bordürlerini boyadı. Sarı ve beyaz renkte boyanan bordürler temiz bir görüntü oluşturarak şehre canlılık getirdi. Vatandaşlar yapılan çalışmalar nedeniyle Başkan Seçer’e teşekkür etti.