Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Turizm, Tanıtım ve Dış İlişkiler Şube Müdürlüğü öncülüğünde Mersin turizmine yeni ürünler kazandırmak, var olan ürünleri canlandırmak ve ortaya çıkan öneriler üzerinde tartışmak amacıyla “Mersin Turizminde İnovasyon ve Yeni Ürünler Arama Konferansı” düzenlendi.

Konferans, Mersin Üniversitesi Turizm Fakültesi’nin katkılarıyla, Mersin’deki Turizm Acenteleri, Turizm Dernekleri, Otel İşletmecileri ile ilgili kurum ve kuruluşların katılımıyla Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşti. Büyükşehir Belediyesi Turizm, Tanıtım ve Dış İlişkiler Şube Müdürü Süleyman Cengiz ile ilgili şube müdürleri ve personelin katıldığı konferans, Mersin Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Kemal Birdir moderatörlüğünde gerçekleşti.

Amaç Mersin’in turizm potansiyelini arttırmak

Büyükşehir Belediyesi, Tanıtım ve Dış İlişkiler Şube Müdürü Süleyman Cengiz, Mersin Turizminde İnovasyon ve Yeni Ürünler Arama Konferansı’nın Mersin’in yıllardır konuşulan turizm potansiyeli hakkında güç ve fikir birliğiyle, içerisinde bulunulan durumu daha ilerilere taşımak adına düzenlendiğini belirtti.

Mersin Üniversitesi Turizm Fakültesi ile birlikte organize edilen çalışmanın moderatörlüğünü Fakülte Dekanı Kemal Birdir gerçekleştirdi. Mersin turizminin bir tıkanmışlık yaşadığından bahseden Birdir, “Mersin turizmi ile ilgili enteresan bir tıkanmışlık yaşıyoruz. Bugün Mersin’i çevreleyen bütün hinterlantta inanılmaz bir turizm hareketliliği var. Batımızda Antalya, kuzeyimizde Konya ve Kapadokya, doğumuzda da Adana’dan başlayarak Antep, Urfa, Adıyaman’a kadar devam eden bütün bu eksende çok ciddi bir turizm hareketi varken, bu kadar zengin bir turizm şehrinin hem yurtiçi hem yurtdışı turizm talebinden pay almaması gerçekten anlaşılır bir durum değil. Bu anlamda belki elimizdeki ürünleri yeniden tasarlayarak belki gözümüzden kaçan yepyeni bir ürünle turizm piyasasına çıkarak yol alabiliriz umuduyla bu çalışmayı yaptık.  Umarım burada üreteceğimiz fikirler bu anlamda Mersin turizminde ileri doğru gidecek bir adım atmamıza fayda sağlar” dedi.

Mersin’in turizm aktörleri fikirlerini sundu

Nogay, “Cemevi projesi Silifke’mize hayırlı olsun” Nogay, “Cemevi projesi Silifke’mize hayırlı olsun”

Katılımcılar, hem Türkiye hem de dünyadaki turizm trendlerini ve gelişmelerini göz önüne alarak, Mersin’e katkı sunacağını düşündükleri öneriler hakkında fikir alışverişinde bulundu. Mersin’deki turizm pastasının büyümemesi ile ilgili fikirlerini de tecrübe ve bilgi birikimine dayanarak ortaya koyan Mersin’in turizm aktörleri, bu çerçevede birer öneri ortaya koydu.

Katılımcılar ortaya konulan yeni öneriler arasında Mersin turizmine katkı sağlayabileceğini düşündüğü en beğenilen fikirleri, hem turizmin öncüleriyle hem de şehrin turizmine katkı sağlayan diğer organlarıyla düzenlenecek diğer çalışmalarda bir araya gelerek tartışmaya devam edecek.