MERSİN - Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de ciddiyetini koruyan koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler devam ediyor.

Salgının başladığı ilk günden beri ilçe halkını salgından korumak adına bir takım tedbirler alan Mersin Mezitli Belediyesi, şimdi de Pazar yerlerinde dezenfektan tüneli uygulamasına başladı.

Pazara gelen vatandaşların ve Pazar esnafının salgından etkilenmemesi ve olası salgın riskine karşı Pazar girişlerine yerleştirilen dezenfektan tüneli, belediyenin kendi imkanları ile kendi atölyelerinde üretildi.

Ödüller sahiplerini buldu Ödüller sahiplerini buldu

Şimdilik sadece Semt ve Kadın Üretici Pazarlarında kurulan dezenfektan tüneli, daha da yaygınlaştırılarak ilçenin işlek caddelerine de monte edilecek. Belediye kendi personellerini de düşünerek ilk etapta 7/24 hizmet veren Temizlik İşleri Müdürlüğü önüne de dezenfektan tüneli yerleştirerek çalışanların sabah ve akşam tünelden geçerek dezenfekte olmasına olanak tanıyor.

Mezitli’de yaşayanların ve çalışanların sağlık ve güvenliğinin her şeyin üzerinde olduğuna vurgu yapan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, virüsün yayılması arttıkça kendilerinin de tedbirleri arttırdığını söyledi.

Virüsle mücadelenin kazanıncaya kadar devam edeceğini de vurgulayan Başkan Tarhan: “Vatandaşlarımızın da etkisini her geçen gün artırarak tehlikeli hale gelen virüse karşı verdiğimiz mücadelemize destek vererek mümkün olduğu kadar evlerinde kalmalarını, çıkmak zorunda kalmaları durumunda sosyal mesafeye dikkat ederek temastan kaçınmalarını istiyoruz. Çünkü bu virüs belası karşısında bir an önce galip gelmek için birimiz hepimizi hepimiz birimiz için mücadele etmeliyiz” dedi.