Mersin Büyükşehir Belediyesi, Koronavirüs salgını sürecinde vatandaşlara sağlık paketi dağıtmaya devam ediyor. Büyükşehir bünyesinde hazırlanan sağlık paketleri sokağa çıkma yasağının uygulanmadığı hafta içi, kent trafiğinin yoğun olduğu noktalarda araçlardaki yolculara dağıtılıyor. Büyükşehir, sağlık paketleri ile vatandaşlara hijyen desteği verirken, sağlıkları için evde kalmaları konusuna da bir kez daha dikkat çekiyor. 

Projeler hayata geçiyor Projeler hayata geçiyor

Büyükşehir’in 8 personeli, sabah işe gidiş saatlerinde gün gün dönüşümlü olarak araçlara içerisinde dezenfektan, sabun ve bilgilendirme broşürünün bulunduğu sağlık paketlerini ulaştırıyor.

Yolculara sağlık paketi dağıtılıyor

Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri ile Zabıta Dairesi Başkanlıkları’nın toplam 8 personeli, hafta içi evden çıkmak durumunda kalan araç sürücülerine sağlık paketi dağıtıyor. Yenişehir, Mezitli, Akdeniz ve Toroslar’dan oluşan 4 merkez ilçenin işlek caddelerindeki ışıklarda bekleyen personeller, sabah işe gidiş saatlerinde araçlardaki yolculara içerisinde dezenfektan, sabun ve bilgilendirme broşürünün olduğu sağlık paketlerini ulaştırıyor.

İşlek noktalarda gün gün dönüşümlü olarak paketler dağıtılıyor

Kentin kuzeyinden güneyine, doğusundan batısına araçlarla ulaşım sağlayan vatandaşlar, trafiğin yoğunlaştığı noktalarda Büyükşehir Belediyesi ekiplerine denk geliyor. Ekipler, gün gün dönüşümlü olarak Marina, Forum, Demokrasi, Anıt, Egemenlik, Yenişehir Kampüsü ve İstasyon gibi kavşaklarda sağlık paketlerini dağıtıyor.

“Hijyen önlemlerini en güzel şekilde aldığı için Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ederiz”

Ekiplerin dağıtım noktalarından Demokrasi Kavşağı’ndan geçen İrem ve Tahir Gürler, sokağa çıkma yasağı öncesi alışveriş ihtiyaçlarını gidermek için markete giderken Büyükşehir ekiplerine rastladı. Aynı araç içerisindeki İrem Gürler, “Paketin içinde el dezenfektanı ve sabun var. Hijyen önlemlerini en güzel şekilde aldığı için Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ederiz” derken, Tahir Gürler ise, “Hafta sonu sokağa çıkma yasağı olduğu için alışveriş yapmaya çıktık. Alışveriş yapıp, eve döneceğiz. Alışveriş yapmaya giderken sağlık paketi dağıtan arkadaşlara denk geldik” diye konuştu.