Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile Tarsus Özel Toros Okulları arasında imzalanan eğitim işbirliği protokolü ile Tarsus’ta kurulu 17 meslek odasına ve Esnaf sicile kayıtlı on bin esnaf ve sanatkar ile oda çalışanlarının çocuklarına %20 indirim imkanı sağlandı. Eğitime büyük önem verdiklerini belirten Başkan Dinçer, “Temennimiz esnaf çocuklarımızın da günün şartlarına göre en iyi yerlerde eğitimlerini sürdürmeleridir.” dedi.

Eğitim İşbirliği Protokolü, Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer ile Özel Toros Okulları Genel Müdür Yardımcısı Nil Özveren Aşkın tarafından imza altına alındı.

Hedef 150 km. Hedef 150 km.

Tarsus Özel Toros Okullarında gerçekleştirilen iş birliği protokolü gereğince, ilçede kurulu 17 meslek odasına ve esnaf sicile kaydı olan her esnaf ve sanatkar ile oda çalışanlarının öğrencilerine 2019-2020 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi ile, 2020-2021 eğitim öğretim döneminde eğitim ücretlerinde yüzde yirmi indirim imkanı getirildi. İndirim, Özel Toros Okullarının anasınıfı, ilk, orta ve Anadolu Lisesi bölümlerini kapsarken, yemek, servis, kitap, kıyafet, kırtasiye gibi giderler ise indirim dışı tutuldu.

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, kurum olarak eğitime çok büyük önem verdiklerini belirterek, eğitim iş birliği protokolünün tüm Tarsus esnaf ve sanatkarlarına hayırlı uğurlu olması dileğinde bulundu.  Dinçer, “ Esnafımızın ve ülkemizin kalkınmasında en büyük rol hiç şüphesiz ki eğitime ait. Tarsus Toros Okulları ilçede eğitimin lokomotif güçlerinden. Bizler de ilçemizde ticari faaliyetini sürdüren esnaf ve sanatkarlarımızın ve oda çalışanlarımızın bu güzide eğitim kurumundan yararlanması amacıyla eğitimde iş birliği protokolünü hayata geçirdik. Temennimiz esnaf çocuklarımızın da günün şartlarına göre en iyi yerlerde eğitimlerini sürdürmeleri ve ülkesine faydalı bireyler olarak yetişmesi.  İleriki süreçte eğitimde fırsat eşitliğinin tamamen sağlanması düşüncesiyle protokolümüzün Tarsus esnaf ve sanatkarlarımıza ve oda çalışanlarına hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

Eğitim İş Birliği Protokolü imza törenine, ilçede kurulu Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Erdoğan Yalçın, Tenekeciler ve İnşaat Malzemesi Satıcıları Odası Başkanı Mustafa Güçyetmez, Fotoğrafçılar Odası Başkanı Cumali Taş, Kasaplar Odası Başkanı Nail Uçak, Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Kaplan Kiltaş, Terziler Odası Başkanı Nevzat Topacık,  Kahveciler Odası Başkanı Hali Şekerci, Briketçiler Odası Başkanı Erdal Turgut, Kunduracılar Odası Başkanı Ersin Deveci,  Tuhafiyeciler Odası Başkanı Hüseyin Özkır ile Tarsus 1 Nolu EKK Başkanı Mahmut Şahin de katılım gösterdi.