Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nı (MTSO) ziyaret eden Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ve MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol ile bir araya geldi. Buluşmaya, Akdeniz Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Mustafa Erim ile Oda yönetiminden üyeler de katıldı.

Gültak: “Tarihi Evlerimizi yeniden kullanılabilir hale getirmek istiyoruz”

İlk söz alan Başkan Gültak, Mersin’de geçmişe tanıklık etmiş, kentin tarihsel ve kültürel dokusunu taşıyan yapıların olduğuna dikkat çekti; “Akdeniz Belediyesi olarak, bu tarihi yapılarımızı yeniden kullanılabilir hale getirip, kentimize ve insanlarımıza kazandırmak istiyoruz.

Bu konuda Sayın Valimizle, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımızla ve diğer bürokratlarımızla çalışıyor ve projeler üretiyoruz. Bu konuyu inşallah bugün burada da hep birlikte değerlendireceğiz. Tarihi Mersin Evlerini tekrar yaşanılabilir hale getirip Mersin’e, Akdeniz’e ve halkımıza kazandırma noktasında, Mersin Ticaret ve Sanayi Odamızla da birlikte çalışmak istiyoruz” dedi.

Nogay, Kabotaj bayramını kutladı Nogay, Kabotaj bayramını kutladı

Kızıltan: “Mersin için hep birlikte adım atmalıyız”

MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan da yaptığı konuşmada; “Artık Mersin'de herkes taşın altına elini koymalı, bu birlik ve beraberliği mutlaka sağlamalıyız. Mersin’i hep birlikte büyütmenin ve geliştirmenin adımlarını atmamız gerektiğini düşünüyoruz. Bu yönde Sayın Valimiz ile bir diyalogumuz oldu. Ardından Akdeniz Belediyesi’nin çalışkan, dinamik Başkanı Sayın Mustafa Gültak kardeşimizle görüşeceğiz. İnşallah Mersin’in güzelleşmesi noktasında taşın altına birlikte elimizi koyacağız” diye konuştu.