Mersin Büyükşehir Belediyesi, Koronavirüs (COVID-19) salgını sürecinin yarattığı maddi ve manevi sıkıntılara derman olmaya devam ederken, virüs tehdidine karşı evde kalınan süreçte vatandaşların psikolojik açıdan yaşadığı sıkıntıları da göz ardı etmiyor. Bu doğrultuda Büyükşehir Belediyesi Kriz Merkezi’ni arayarak, 70’inci yaş günü için doğum günü pastası talep eden Şükran Eken’in isteği, ekipler tarafından yerine getirildi. Ekiplerin Şükran Teyze’ye bir de sürprizi vardı.

Büyükşehir’in sürprizi, hem Şükran Teyze’ye hem komşularına mutluluk verdi

Büyükşehir, salgın riskinin ortaya çıktığı ilk günlerden itibaren kurduğu Kriz Merkezi aracılığıyla vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılarken, onlara küçük sürprizler de yaparak, “Biriz, Beraberiz” sloganının en güzel örneklerini sergiliyor.

Mezitli İlçesi Viranşehir Mahallesi’nde ikamet eden Şükran Eken, yaklaşık 12 yıldır Mersin’de yaşıyor. 65 yaş üstü olduğu için sokağa çıkamayan Eken, yaşanan sıkıntılı günlere inat doğum günü ruhunu yaşamak için Büyükşehir’den 70’inci yaşına özel doğum günü pastası talebinde bulundu. Ekipler bu güzel isteği hızla yerine getirdi. Elinde doğum günü pastasıyla Şükran Teyze’nin kapısına giden ekiplerin içleri ısıtan bir de sürprizi oldu.

İlçe yollarına kapsamlı bakım İlçe yollarına kapsamlı bakım

Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde görev yapan 8 personel, Şükran Teyze’ye özel doğum günü şarkısı söyledi. Elindeki imkanlarla hem Şükran Teyze’yi hem de komşuları neşelendiren ekipler, hep bir ağızdan doğum günü dileğinde bulundu. Balkondan şarkının ritmine ayak uyduran Eken’in mutluluğu gözlerinden okundu. Şükran Eken, kendi yazmış olduğu “Öteki Mahalle” isimli kitabı Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne armağan etti.

Eken:Başkanımın bu konularda çok hassas olduğunu biliyorum”

2000 yılında Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden emekli olan, yaklaşık 12 senedir Mersin’de yaşamını sürdüren Şükran Eken, “Başkanımın bu konularda çok hassas olduğunu biliyorum. Bu kriz döneminde yaptıklarını yürekten destekliyorum. Vahap Başkanım’a çok teşekkür ediyorum” dedi.