MERSİN - Silifke Müzisyenleri Derneği (SİMDER) kurucu üyeleri, Belediye Başkanvekili Sadık Altunok’u makamında ziyaret ederek dernek faaliyetleri ve yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi verdiler.

SİMDER Kurucu Başkanı Soner Kaptan, Belediye Başkanvekili Sadık Altunok’u ziyaretinde yaptığı konuşmada, “Başkanım yeni kurduğumuz bu derneğimiz çatısı altında ilçemizde yaşayan müzisyen arkadaşlarımızı bir araya getireceğiz.  Dernek faaliyetlerimiz arasında yer alacak olan sanata ve müziğe büyük katkı sunan, yöre kültürümüzün yaşatılmasına ve yaygınlaştırılmasına emek veren bu müzisyen arkadaşlarımızın mesleki ve sosyal statülerinin güvence altına alınması konusunda kalıcı çalışmalar yapmayı planlıyoruz. Dünyaca ünlü halk oyunlarımızın ve türkülerimizin yaşatılmasında ve bugünlerde gelmesinde büyük destek ve emekleri olan Silifke’li müzisyenlerimiz, bu derneğimiz sayesinde daha geniş ve daha planlı bir çalışma ortamına kavuşacaktır. Faaliyetlerimizin gerçekleştirilmesinde  ilçemizde bulunan tüm sivil toplum kuruluşlarımızdan olduğu gibi belediyemizden de büyük destek bekliyoruz” diyerek dernek üyelerini tanıttı.

Projeler hayata geçiyor Projeler hayata geçiyor

Kendisini ziyarete gelen Silifke Müzisyenleri Derneği (SİMDER) Kurucu Başkan ve üyelerinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Silifke Belediye Başkanvekili Sadık Altunok ise konuşmasında, “Silifke’mizin isminin tüm dünyaya ve ülkemiz genelinde müzik ve folklor ile tanıtılmasına büyük imkan sağlayan Silifke’li müzisyen arkadaşlarımıza çıktıkları bu yolda başarılar diliyorum. Silifke folklorumuzun ve müziğimizin uluslararası alanda tanıtılmasına biz de belediye olarak destek veriyoruz. Belediye halk oyunları gurubumuz yılda bir kez de olsa  Silifkeli müzisyenler eşliğinde yurt dışında Silifke’mizi, Mersin’imizi ve ülkemizi temsil etmektedir. Belediye olarak kültüre ve sanata destek vermeye devam edeceğiz” diyerek dernek üyelerine başarılı çalışmalar dileğinde bulundu.

Mevlüt PARTAL - SİLİFKE