MERSİN - Silifke Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde bulunan fırınlarda hijyen, maske ve gramaj denetimi gerçekleştirdi.

Her işin başı sağlık Her işin başı sağlık

Ülke ve ilçe genelinde devam eden korona virüs tehdidi karşısında tedbiri elden bırakmayan Silifke Belediyesi, ilçe merkezinde faaliyet gösteren fırınlarda denetimlerini sürdürüyor. Denetimlerle ilgili olarak yürütülen çalışmaları değerlendiren Silifke Belediye Başkanvekili Sadık Altunok yaptığı açıklamada, “Ramazan ayının gelmesiyle birlikte tezgahlarda yerini alan pidelerin sağlıklı bir şekilde tüketiciye ulaşması konusunda belediye zabıtamız titiz bir çalışma yürütmektedir. Zabıta ekiplerimiz, korona virüs tebdirleri kapsamında ilçe merkezimizde ve mahallelerimizde üretim yapan ekmek fırınlarında hijyen kuralları, fırın çalışanlarının maske ve eldiven kullanmaları ve en önemlisi de sosyal mesafe kontrollerini denetlemektedir.  Ramazan ayının gelmesiyle birlikte vatandaşlarımızın da özellikle fırın önlerinde girdikleri pide kuyruklarında sosyal mesafe kurallarına uymalarının önemi büyüktür. Şu ana kadar denetim yaptığımız fırınlarda herhangi bir olumsuz durum ile karşılaşmadık. Denetimlerimizi sıklıkla sürdüreceğiz. Burada amacımız fırıncılarımızın sağlıklı ortamda ekmeklerini üretmeleri ve halkımızın güvenilir bir şekilde ekmek yemesini sağlamaktır” dedi.

Korona virüs tedbirlerinin sağlanması ve uygulanması konusunda hassas bir çalışma yürüttüklerini de açıklayan Başkanvekili Altunok, ilçe halkına maske ve eldivensiz sokağa çıkmamalarını ve sosyal mesafe kurallarına da mutlak suretle uymaları gerektiğini vurguladı.

Mevlüt PARTAL - SİLİFKE