Göreve geldiği günden bu yana performans düşüklüğü gerekçesiyle işçi çıkartması nedeniyle eleştirilerin hedefi haline gelen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e tepkiler her geçen gün artıyor.

Dün Silifke’de gerçekleştirilen Mersin Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısında Cumhur İttifakı meclis üyelerinin özellikle işçilerin siyasi görüşüne bakılarak sadece performans düşüklüğü bahanesiyle işten çıkartıldığı yönünde eleştirilerine maruz kalan Seçer’e bugün de Türkiye Kamu-Sen’e bağlı sendikalardan tepki geldi.

Geçtiğimiz günlerde Mersin Büyükşehir Belediyesinde memur, müdür, daire başkanı olarak görev yapmış 25 bürokratın Mersin’in ilçelerine gönderilmesi ile tepkiler daha da arttı. Türkiye Kamu-Sen üyeleri de tepkilerini Özgür Çocuk Parkı’nda yapılan basın açıklaması ile dile getirerek, Seçer’e kırmızı kart gösterdiler.

Konuyla ilgili tepkisini dile getiren ilk isim Türkiye Kamu-Sen Mersin İl Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen Mersin 1 No’lu Şube Başkanı Metin Ercan oldu. Ercan: “Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından aile bütünlüğüne bakılmadan, sağlık özürleri dikkate alınmadan, hiçbir gerekçe gösterilmeden Mersin merkezden diğer ilçelere sürgün edilen Türkiye Kamu-sen üyesi arkadaşlarımız için ve hiçbir gerekçe gösterilmeden işten çıkartılan kardeşlerimize yapılan haksızlığı ve hukuksuzluğu telin ve protesto ediyoruz. Sayın Seçer bu tutumundan bir an önce vazgeçmelidir. Mersin kendisinden hizmet beklemektedir. İşçilerle uğraşmayı bırakıp asli görevi olan Belediye Başkanlığına konsantre olmalı ve Mersin’in, Mersinlilerin beklediği hizmetleri yerine getirmelidir” dedi.

Daha sonra söz alan Türk Yerel Hizmet-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Arslanköylü ise, kamu çalışanları olarak amaçlarının, vatana ve millete faydalı çalışanlar olmak ve evlerine ekmek götürmek olduğunu ifade etti.

“İlk işiniz emekçiyi, memuru biçmek oldu”

Mersin halkının Başkan Seçer’i Mersin’e hizmet etmek için seçtiğini dile getiren Arslanköylü: “Mersin halkı sizi Mersin’e hizmet etsin diye seçti. Emekçi Seçer dedi, Memur Seçer dedi… İlk işiniz emekçiyi, memuru biçmek oldu. Her gün bir işçinin işine son veriliyor. Neymiş efendim performansı düşükmüş, neymiş efendim gerekli lüzum üzerineymiş. Neyin lüzumu bu? İdarede keyfiyet olmaz, kamu yararı olur. Çalışanı haksız yere işten çıkartarak, memuru sürgün ederek hangi kamu yararını gözetmektesiniz? İşten çıkardığınız, sürgün ettiğiniz insanlar Mersin’in öz evlatlarıdır. Bindiğiniz arabada, oturduğunuz koltukta Mersin Büyükşehir çalışanı olarak bizlerin alın teri vardır. Mersin Büyükşehir Belediyesi, sizin özel şirketiniz değil, Mersin halkınındır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bir kurumudur” dedi.

“Yaptığınız işler yanlıştır”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in görevini kötüye kullandığını da iddia eden Türk Yerel Hizmet-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Arslanköylü: “Sayın Başkan yaptığınız işler yanlıştır, ne kanunda ne de hukukta yeri vardır. Görevinizi kötüye kullanıyorsunuz, kamudan aldığınız gücü baskıya dönüştürmüşsünüz. Keşke 6 aydır görüşme talebimizi karşılasanız da bunları makamınızda anlatma fırsatı verseydiniz. Niyetiniz etnik ırkçılık ve mezhepçilik ise bunu size yaptırmayız. Biz Mersiniz, bütünüz. Dün Kurtuluş Savaşında işgalcileri ve işbirlikçileri nasıl defetmiş isek bugünde aynı kararlılıktayız. Yaptığınız işlerin hukuka uygun olmadığını siz de biliyorsunuz. Engelli olan memuru, çocuğu engelli olan memuru, babası ve kardeşi bakıma muhtaç olan memuru uzak ilçelere sürmek insanlığa yakışır mı? Karı kocayı ayırmak, babayı evladından ayırmak, hangi kinin ve öfkenin sonucu. Çocuğu soruyor, ‘Anne babam akşam eve neden gelmiyor? Babam neden uzakta, bir suç mu işledi?’ Sizi tekrar uyarıyoruz. Halk sizi Belediye Başkanı seçti, derebeyi seçmedi. Çalışanına zulmetsin diye hiç seçmedi. Kanunlar ve hukuk kuralları içinde görevinizi yapınız” dedi.

Her işin başı sağlık Her işin başı sağlık