MERSİNAkdeniz Belediyesi korona virüs salgınıyla mücadele kapsamında dezenfekte çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Günlük bin adet tıbbi maske üretiliyor

Akdeniz Belediyesi Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Karaduvar Mahalle Evinde mesleki ve beceri eğitimi alan kursiyer kadınlar, Koronavirüs ile mücadele kapsamında, günlük bin adet tıbbi maske üretiyor. Kursiyerlerin maske, eldiven ve bone kullanarak steril ortamda ürettiği maskeler, Toros Devlet Hastanesi'ne teslim ediliyor.

Kentin en işlek noktalarında dezenfekte

Bir yandan Koronavirüs salgınını önlemek amacıyla sterilizasyon çalışmaları yapılırken diğer yandan da kentin temizliği için aralıksız mücadele veriliyor. Akdeniz Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, kentin en işlek yerlerinden olan Silifke Caddesi ve Balık Pazarı'nda, temizlik ve dezenfekte çalışması gerçekleştirdi.

Zabıta ekipleri, cadde ve sokaklarda sürekli anons geçiyor

Akdeniz Zabıta Müdürlüğü ekipleri de, semt pazarlarını dolaşıp esnafı ve vatandaşları hijyen şartlarına ve 1 buçuk metre kuralına uymaları konusunda sürekli uyarıyor. Araç yardımıyla cadde cadde gezerek, 65 yaş üstü ve kronik hastalığı olan vatandaşları uyarıp, evlerinde kalmaları yönünde sık sık anonslar geçen zabıta ekipleri, salgınla mücadele kapsamında geçici süreyle kapatılan işyerlerini de sürekli denetliyor.

Tırmıl Tepe yanındaki Canlı Hayvan Pazarı kaldırıldı

Akdeniz Belediyesi Zabıta Ekipleri ayrıca, vatandaşların özellikle CİMER üzerinde yaptığı yoğun şikâyetler üzerine, Mersin Valiliği Hıfzısıhha Kurulu'nun aldığı karar gereği, Tırmıl Tepe civarında bulunan Canlı Hayvan Pazarının kaldırılması için de gerekli işlemleri başlattı. Hayvan satıcılarına verilen sürenin dolmasıyla birlikte satıcılar da barakaları toplamaya başladı. Hayvan pazarının boşaltılmasından sonra Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü ekipleri de bölgede ilaçlama ve dezenfekte çalışması yaptı.

Projeler hayata geçiyor Projeler hayata geçiyor

Yardım paketleri yaşlı vatandaşlara ulaştırılıyor

Akdeniz ilçesinde kurulan “Vefa Sosyal Destek Grubu”da sahadaki çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Yaşlı veya hiç kimsesi olmayan vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, yardım paketlerini vatandaşlara ulaştırıyor. İhtiyacı olan vatandaşlar, 112, 155, 156 numaralı telefonlar ile Akdeniz Belediyesi’nin 336 6583 numaralı santral hattı üzerinden 24 saat boyunca yardım talebinde bulunabiliyorlar.

Kamu ve özel sektör binaları dezenfekte edildi

Akdeniz Belediyesi’nde oluşturulan Kriz Masası’nın koordinesinde çalışan mobil ilaçlama ekipleri, bugüne dek aralarında resmi kurum ve kuruluş, dernek, okul, cami ve işyerinin bulunduğu yüzlerce yeri, Koronavirüs salgınına karşı ilaçla dezenfekte etti.

Akdeniz’de Koronavirüs salgınına karşı ilaçlama, dezenfekte ve temizlik çalışmalarının aralıksız devam edeceği bildirildi.