Daha önce yerel bir televizyon kanalında sunuculuk yapan Sanatçı Meral Laletaş, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Sanat Galerisinde üçüncü kişisel resim sergisini açtı. Portreler üzerinden duygulara odaklanan Sanatçı Laletaş, “Resim, anda yaşanan duyguları sıradanlıktan çıkartarak, insanları ortak bir anda buluşturuyor” dedi. 

Nogay, Kabotaj bayramını kutladı Nogay, Kabotaj bayramını kutladı

MTSO Sanat Galerisi, Sanatçı Meral Laletaş’ın resim sergini ağırlıyor. Üçüncü kişisel sergisini açan sanatçı, 15 eserini sanatseverlerin beğenisine sunuyor. Doktora tezini oluşturan ‘İfade aracı olarak portre’ konusunu tablolarında çokça işleyen sanatçı, resimler üzerinden duygulara odaklanıyor. Sanatseverlerin beğenisini kazanan serginin açılışına; MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ve Meclis Başkanı Hamit İzol’un yanı sıra, Mezitli Belediye Başkan Yardımcısı Nuran Kurtuluş, Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) Başkanı Sabri Tekli, Mersin Tarsus Tarımsal Ürün İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TÜİOSB) Başkanı Gül Akyürek Balta, MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı Başkanı Sadık Çağatay Güneş ile MTSO Yönetim Kurulu Üyeleri Yalçın Darıcı ve İsa Çani de katıldı.

Laletaş: “Keşkelere yer vermemek için sevdiğim işi yaptım”
Sergi açılışında konuşan Sanatçı Meral Laletaş, çocuk yaşlarından buyana resim yapmayı çok sevdiğini ve ilkokul öğretmeninin keşfiyle resim yapmaya başladığını söyledi. Eğitim hayatına bir süre ara verdiğini, Mersin’de yerel bir televizyon kanalında sunuculuk yaptığını anlatan Laletaş, evlendikten sonra oğlunun ilkokula başlamasıyla resim üzerine eğitimine devam ettiğini bildirdi. Resim tutkusunu hiçbir zaman kaybetmediğini ve hayatında keşkelere yer vermemek için sevdiği işi yaptığını vurgulayan Laletaş; “Sanat sizi derinleştiriyor ve sorgulatıyor. Ne kadar sorgularsanız hayal dünyanız o kadar gelişiyor” dedi.  
Sergisinde, resme profesyonel olarak başladığı günden buyana yaptığı eserlerine yer verdiğini aktaran Laletaş, ağırlıklı olarak yağlı boya, akrilik tekniğini kullanıldığını ifade etti. Çalışmalarına kendi atölyesinde devam ettiğini de belirten Laletaş, kişisel sergilerinin yanı sıra birçok karma sergilere katıldığını anlattı. Resim yaparken en büyük desteği ailesinden gördüğünü dile getiren Laletaş, “Bu konuda kendimi çok şanslı hissediyorum. Mesela çocuklarım da benimle birlikte sanatla iç içe. Bu duyarlılıkla yetişiyorlar” diye konuştu. 
26 Şubat’a kadar açık kalacak sergi, hafta içi 08.30-18.00, hafta sonu ise cumartesi günü 10.00-17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.