MERSİN - Koronavirüs (COVID-19) salgınına karşı düğünler iptal ya da ertelenirken, ilçede önlem ve tedbir çalışmalarını süratle hayata geçiren Erdemli Belediyesi nikahlar için de farklı düzenlemelere gitti. Koronavirüs (COVID-19) salgınına karşı düğünlerin iptal edildiği ya da ertelendiğini hatırlatan Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, nikahlar için de farklı düzenlemelere gittiklerini beyan etti. Başkan Tollu, vatandaşların nikah işlemleri için başvurularının alındığının altını çizerek, nikahların belediye hizmet binası önünde bulunan havuz başında kıyılacağına vurgu yaptı ve bu tedbirlerle koronavirüsten hem çiftleri hem de çalışanları korumaya çalıştıklarını kaydetti. Koronavirüs salgını nedeniyle çok sıkı hijyen tedbirleri aldıklarını sözlerine ekleyen Tollu, nikahı kıyılacak çiftlere belediye hizmet binası girişinde dezenfektan kullandırdıklarını, dış mekanda da gerekli tüm hijyenik önlemleri alarak eldiven ve maske taktırdıklarını aktardı.

Vatandaşlarımızın Sağlığını Ve Mutluluğunu Önemsiyoruz

Tollu, nikahların koronavirüs tedbirleri ile kıyıldığına dikkati çekerek, şöyle devam etti; “Vatandaşlarımızın nikah işlemleri için başvurularını almaya devam ediyoruz. İnsanlar mutlu gününde aile ve arkadaşlarıyla ya da eş, dostla beraber olmak istiyorlar. Koronavirüs salgını nedeniyle bu mümkün görünmüyor. Bu manada yeni bir uygulamaya geçtik. Belediye hizmet binası önünde bulunan havuz başında tüm tedbirlerimizi alıp görsel olarak da zenginleştirdiğimiz alanda nikâhlarını kıyıyoruz. Nihayetinde evlilik kutsal bir kurum. Sosyal izolasyonu koruduğumuz nikah merasiminde aile cüzdanını da hijyenik mendille dezenfekte edip takdim ediyoruz. Vatandaşlarımızın sağlığını önemsiyor ve mutluluklarına da ortak oluyoruz. Yeni evli çiftlerimize sağlıklı ve sevgi dolu geçirecekleri güzel günler, mutluluklar diliyorum. Hayırlı, uğurlu olsun.”

Evde Hayat Var

Koronavirüs (COVID-19) salgınına karşı tedbir ve yapılan çalışmalar hakkında da konuşan Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, ilçede önlemleri artırdıklarını beyan etti. Belediye olarak bütün gayretleri ile vatandaşların sağlığı için çalıştıklarını belirten Tollu, tedbiri üst düzeyde tutmak gerektiğine işaret ederek, “Sizden beklentimiz, bu sıkıntılı günlerde evinizde kalmanız. Unutmayalım ki evde hayat var” dedi.

Hayallerimizi Ertelemedik! Bu Günler de Geçecek Ve Bir Anı Olarak Kalacak

Nogay, Kabotaj bayramını kutladı Nogay, Kabotaj bayramını kutladı

Erdemli Belediyesi’nin koronavirüs tedbirleri kapsamında yeni nikah uygulamasıyla ilgili görüşlerini paylaşan yeni evli çiftler, Erdemli Belediyesi’ne teşekkür ederek, böyle bir ortamı hiç hayal etmediklerini dile getirdiler ve yeni uygulamadan duydukları memnuniyeti paylaştılar. Nikahlarının kıyılmasıyla mutluluklarına mutluluk katan çiftler, “Hem nikah heyecanını hem de koronavirüs korkusunu yaşadık. Dünyanın çok zor bir dönemden geçtiğine şahitlik ediyoruz. Birlik ve beraberlik içinde inşallah bu günleri de atlatacağız. Bu günler de geçecek ve bir anı olarak kalacak. Erdemli Belediye Başkanımız Mükerrem Tollu ve bu zorlu süreçte her türlü tedbir ve çalışmalarını canla başla eksiksiz olarak yerine getiren tüm personellerine de teşekkür ediyoruz” diye konuştular.