Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Başkanı R. Kaya Tepe korona virüs salgını sebebiyle MGC binasının dezenfekte edildiğini ve tedbir amaçlı her türlü basın açıklaması faaliyetlerinin durdurulduğunu açıkladı.

Nogay, Kabotaj bayramını kutladı Nogay, Kabotaj bayramını kutladı

Çin'in Wuhan kentinde başlayan ve kısa sürede Türkiye de dahil olmak üzere dünyanın bir çok ülkesine sıçrayan korona virüsü tehlikesi sebebiyle Mersin Gazeteciler Cemiyeti basın açıklamaları faaliyetlerine ara verme kararı aldı.

Konu ile ilgili açıklama yapan MGC Yönetim Kurulu Başkanı R. Kaya Tepe, bu süreçte herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi ve bu sürecin hafife alınmaması gerektiğini ifade etti. Başkan Tepe: “Bu virüs salgını topyekün mücadele edilmesi ve asla hafife alınmaması gereken bir durum. Her bir yurttaşımız kendi üzerine düşen sorumluluğu ve yükümlülüğü yerine getirmeli, bana bir şey olmaz dememeli, gerekli önem verilmelidir. Bir kişiye bulaşan virüs  tüm sevdiklerinizle beraber yüzlerce kişiye bulaşabilir.” dedi.

“MERSİN’DE SOSYAL İZOLASYON YETERSİZ”

Yapılan tüm uyarılara ve çağrılara rağmen Mersin'de gereken sosyal izolasyonun sağlanmadığını ve kentin sokaklarında hala sosyal hayatın devam ettirildiğini vurgulayan R. Kaya Tepe, konuşmasını şöyle sürdürdü:  “Sosyal izolasyon, pandemi başladıktan sonra kişinin kendini toplumdan kısmi veya tamamen uzaklaştırmasıdır. Sosyal izolasyon, havadan bulaşan hastalıkların yayılmasını yavaşlatmak, izlemek ve sonunda durdurmak için kullanılan bir halk sağlığı stratejisidir. Ülkemizin ve dünyanın içinde olduğu durum ne yazık ki geçici bir süre için de olsa bu sosyal izolasyona uygun davranmayı gerektirmektedir.”

MGC’DE BASIN AÇIKLAMALARI CORONA NEDENİYLE DURDURULACAK

Mersin Gazeteciler Cemiyeti yönetimi olarak, toplumsal fayda ve gereklilik anlamında bu dönemde cemiyet binasında basın toplantısı ve basın açıklaması yaptırılmama kararı aldıklarını söyleyen Başkan Tepe: “Toplum sağlığını ilgilendiren konular dışında, yapılan toplantılara da fiziki olarak katılım sağlanmayacaktır. Mersin Gazeteciler Cemiyeti olarak bundan sonra yapılması zaruri olan basın toplantılarında uygun steril şartların ve gerekli fiziki ortamın sağlanmasını istemekteyiz. Bu dönem kolay geçmeyecektir ama bu aziz millet birlikte mücadele ederek pek çok zorluğun üstesinden geldiği gibi bunun da üstesinden gelmesini bilecektir” şeklinde konuştu.