Özel Mersin Uğur Okulları bünyesinde kurulan, FRC takımı olan 8220 SpaceTigers, İstanbul Regional’da Ülker Arena’da yarışacak.

Özel Mersin Uğur Okulları bünyesinde kurulan, Mersin’in ikinci, Yenişehir bölgesinin ise ilk FRC takımı olan 8220 SpaceTigers 6-8 Mart 2020 de İstanbul Regional’da Ülker Arena’da yarışacak.

Bu kapsamda hazırlıklarını sürdürdüklerini belirten Uğur Okulları Doğu Akdeniz Bölgesi Bilgi ve İletişim Teknolojileri Bölge Sorumlusu - FLL ve FRC Takım Koçu İlker Erdevil, "8220 SpaceTigers Takımımız, Özel Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi bünyesinde kurulan Mersin'de ilk kez FRC OFF SEASON düzenlenmesini sağlayan 8071 R3-D3mersin FRC takımı ile duyarlı profesyonellik anlamında bir araya geldiler ve paylaşımlarda bulundular.

SpaceTigers Robotik takımının Mersin Uğur Okulları'nda okuyan 13 erkek, 4 kız öğrenci ve 2 mentor koç tarafından kurulmuş bir robotik takım olduğunu belirten Erdevil, "2018-2019 yılında kurulan takımımız ilk yılında şampiyonluklara imza attı. First Lego League 15.Sezon Ankara Bölge Turnuvasında Şampiyonluğu yaşayan takımımız aynı sene İzmir'de düzenlenen Ulusal Turnuvaya katılmaya hak kazandı. UmakerFest-III Yarışmasında Video-Animasyon dalında şampiyon olan takımımız İstanbul’dan kupayla dönme başarısı gösterdi" dedi.

Erdevil, "Mersin Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Fikrinle Büyü Fikrinle Yürü dijital oyun tasarım yarışmasında da şampiyon olan takımımız her alanda üstün yeteneklere sahip olduğunu ispatladı. İlk senesinde takımımız üç farklı alanda şampiyonluklara imza atmış ve çeşitli ödüller kazandı. Bu sene tecrübe kazanmış bir şekilde daha başarılı olmayı hedeflemektedir. Atölyelerimiz Mersin Uğur okullarında yer almaktadır. Hedeflerimiz, Teknolojiye ilgi duyan ve bu alana yatkın gençleri tercih ederek dünya ile rekabet edebilecek seviyeye getirmek.Bilim ve teknolojiyi yaymak.Dünya şampiyonasına katılmak ve ülkemizi temsil etmek. Ülkemizde Teknolojiye, bilime ve eğitime önem veren firmaların ve kişilerin varlığını kanıtlamak" diye konuştu.