MERSİN - Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, denetçilerle birlikte Mersin Barosu’nu ziyaret ederek, Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz ve avukatlarla bir araya geldi.

Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan ve Adalet Komisyonu Başkanı Mustafa Kahveci’nin de eşlik ettiği ziyarette, Mersin Adliyesi Baro Odası’nda Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, yönetimi kurulu ve avukatlarla bir araya gelen Kamu Başdenetçisi ve hukukçu Şeref Malkoç, diğer adı ‘Ombudsmanlık’ olan Kamu Denetçiliği Kurumu’nun işlevi hakkında bilgi verdi.

Kamu Denetçiliği Kurumu’nun, Türkiye’nin en yeni, en genç kurumlarından birisi olduğunu söyleyen Malkoç, “Kamu Denetçiliği kurumu olarak bizler, idare ile vatandaş arasında arabuluculuk yapıyoruz. Kamu hizmetlerinin sunulması esnasında, vatandaş memnun değilse, kamu hizmetlerinden umduğunu bulamıyorsa veya haksızlığa uğradığına inanıyorsa, vatandaş mahkemeye gitmeden önce Kamu Denetçiliği Kurumu’na müracaat edebiliyor. Müracaatın kolay, ekonomik olması ve kararın hızlı çıkması nedeniyle vatandaşlar tercih ediyor. Kamu Denetçiliği Kurumunun kurulmasındaki gaye ve hedef; kamu hizmetlerinin artırılması, iyi yönetim ilkelerinin yerleşmesi, vatandaşla idare arasındaki uyumun mahkemeye ihtiyaç duymadan çözülmesidir” dedi.

Daha sonra söz alan avukatlar, Türkiye’deki hakim-savcı atamalarında iktidar yanlısı olan kişilerin tercih edilmesi nedeniyle yaşanan adaletsizliğin, mesleklerinin kanayan yarası olduğunu ifade ederek, bu adaletsizliğin giderilmesi, hakim-savcı alımlarının liyakat unsuruna göre yapılması için, yargıda liyakat için, Kamu Başdenetçiliği Kurumunun gereken müdahaleyi yapması gerektiğini söyledi.

Nogay, Kabotaj bayramını kutladı Nogay, Kabotaj bayramını kutladı

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç ise, bu konuda avukatların Kamu Başdenetçiliği Kurumuna başvuru yapabileceğinin bilgisini verdi. Konuşmaların ardından Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz sunumundan dolayı Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç’a teşekkür ederek plaket takdim etti.