Mersin Büyükşehir Belediyesi, tüm dünyada binlerce can alan ve Türkiye’de de önemli boyutlara ulaşan Koronavirüs salgını ile mücadelesini tüm birimlerini seferber ederek sürdürüyor. Bu kapsamda kent merkezinde sayısız temizlik, dezenfeksiyon, ilaçlama, sosyal yardımlar ve özellikle risk grubunda bulunan 65 yaş üstü vatandaşlar ile kronik rahatsızlıkları olan vatandaşlara yönelik sosyal belediyecilik çalışmaları ile takdir kazanan Mersin Büyükşehir Belediyesi, en uzak noktalarda bulunan ilçelerdeki çalışmalarına da aynı titizlikle devam ediyor.

2 bin 700 kamu kurumu ve ortak alan virüslerden arındırıldı

Merkez dışı 9 ilçede salgını mümkün olan en az zararla atlatma amacıyla çalışmalar yürüten Mersin Büyükşehir Belediyesi, merkezden kilometrelerce uzakta yer alan mahallelerde dahi temizlik ve dezenfekte işlemleri yaparak gözden uzak mahallelere gönülden uzak olmadıklarını hissettiriyor. Çamlıyayla, Tarsus, Erdemli, Silifke, Mut, Gülnar, Aydıncık, Bozyazı ve Anamur’da konuşlu şube müdürlükleri aracılığı ile Koronavirüs mücadelesinde başarılı bir tablo çizen Büyükşehir Belediyesi, 15-31 Mart tarihleri arasında 9 ilçede toplam 2 bin 700 kamu kurumu ve ortak kullanım noktalarını temizleyerek dezenfektan ve ilaçlama çalışması gerçekleştirdi.

27 ekip 73 personel

Çamlıyayla’da 2 ekip 6 personel, Tarsus’ta 6 ekip ile 17 personel, Erdemli’de 2 ekip 6 personel, Silifke’de 2 ekip 6 personel, Mut’ta 3 ekip ile 9 personel, Gülnar’da 3 ekip 8 personel, Aydıncık’ta 2 ekip 4 personel, Bozyazı’da 3 ekip 9 personel ve Anamur’da 4 ekip 8 personel ile tedbir ve mücadele çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, 9 ilçede toplam 27 ekip halinde 73 personeli sadece bu iş için görevlendirdi.

Yaklaşık 1,7 ton dezenfektan

Bazı çalışmaları ilçe belediyeleri ile koordinasyon kurarak sürdüren Mersin Büyükşehir Belediyesi, 15-31 Mart tarihleri arasındaki çalışmalar kapsamında 1740 litre dezenfektan kullandı. 9 ilçede titizlikle yürütülen çalışmalar kapsamında ayrıca ilçe merkezleri ve mahallelerde ana caddeler deniz suyu ile yıkanarak devamında süpürme araçları ile temizlenirken, caddeler ve ara sokakların tamamı ilaçlanarak dezenfekte edildi.

Merkez 4 ilçede, bir günde 12 bin CC dezenfektan kullanılarak, temizlik yapıldı

Mersin Büyükşehir Belediyesi, çalışması ve sokağa çıkması zorunlu vatandaşların sağlığı için de dezenfeksiyon çalışmalarını sabahın erken saatlerinden gece yarılarına kadar sürdürüyor. Çalışmalar kapsamında Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Akdeniz, Mezitli, Toroslar ve Yenişehir’de cadde ve sokakları köşe bucak temizliyor. Ekipler, çöp konteynırlarından ağaç diplerine kadar her alanı karış karış dezenfekte ediyor. Sabahın erken saatlerinde dezenfekte çalışmalarına başlayan ekipler, 4 merkez ilçede bir gün içerisinde 12 bin CC dezenfektan kullanarak 38 mahalleyi ve GMK boyunca tüm sahil yolunu dezenfekte etti.

Tarsus Yarenlik Alanı’nda Büyükşehir ekipleri dezenfekte çalışması gerçekleştirdi

Büyükşehir ekipleri tarafından Tarsus’ta trafiğe kapalı olan ve kentin kalbinin attığı Yarenlik Alanı’nda da detaylı dezenfekte çalışması gerçekleştirdi. Yerleri fırçalayan ve Yarenlik Alanı’nın her noktasını ilaçlı su ile temizleyen Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü Park-Bahçeler Birimi ekipleri, alan üzerinde bulunan oturma gruplarını da aynı şekilde dezenfekte etti. Çalışmalar kapsamında Tarsus’taki tüm caddeler ve bulvarlar da içerisinde ilaçlı suların bulunduğu arazözler tarafından temizlendi.

Büyükşehir Belediyesi, Tarsus kent merkezinde Koronavirüs’e karşı gerçekleştirdiği detaylı dezenfekte ve ilaçlama çalışmalarını, bağlı mahallelerde de aralıksız sürdürüyor. Büyükşehir ekipleri, kamuya açık alanlar, toplu kullanım alanlarının yanı sıra vatandaşlardan gelen talepler üzerine de aynı şekilde çalışmalarına devam ediyor.

Kent içi tarım Kent içi tarım