Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in öncülüğünde, başta vatandaşların sağlığı olmak üzere, gıda kolisi dağıtımı, kamu kurum ve kuruluşlarının dezenfekte edilmesi, çocuklara süt dağıtılması, evden çıkamayan yaş almış vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanmasına kadar birçok konuda gece-gündüz demeden tüm birimleriyle hizmet üreten Büyükşehir Belediyesi, Koronavirüs salgını dolayısıyla ön planda tutulmaya başlanan sosyal mesafenin korunması kuralına uyum sağlayacak simgesel bir çalışmaya daha imza attı.

Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Tarsus Gençlik Kampı ile Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı bünyesindeki iki marangoz atölyesinde üretilen ve Korona Bankolarak adlandırılan oturma banklarının üretimi gerçekleştiriliyor. Banklar, Kültür Park ve kentin uygun noktalarına yerleştirilmeye başlandı.

Gençlik Kampı’nda geri dönüşüm malzemelerinden imal ediliyor

Tarsus Gençlik Kampı’ndaki marangoz atölyesinde bugüne kadar yine geri dönüşüm malzemelerinden kreşlere masa, sandalye, dolap ve diğer gereçlerin yanı sıra normal oturma bankları, kamuya açık alanlara veya mezarlıklara konulmak için saksılar, park ve bahçeler için kamelya üretimi gerçekleştirildi. Atölyede bu kez de herhangi bir masraf yapılmadan, Büyükşehir personeli tarafından geri dönüşüm malzemeleri kullanılarak, “Korona Bank” olarak adlandırılan bankların üretimi yapılıyor.

Kültür Park ve uygun noktalara yerleştirildi

Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı’nın atölyesinde de söz konusu bankların üretimi gerçekleştiriliyor.

Ödüller sahiplerini buldu Ödüller sahiplerini buldu

Sadece iki kişinin oturabileceği şekilde dizayn edilen ve orta bölümü boş bırakılan banklar, Adnan Menderes Bulvarı üzerinde bulunan Kültür Park’ta ve kentte uygun görülen noktalara konulmaya başlandı.