Ticaret Bakanlığı tarafından Ankara ATO Congresium’da düzenlenen Türkiye Kooperatifler Fuarı büyük ilgi görüyor.

5-8 Aralık tarihlerinde açık kalacak ve Türkiye genelinde başarı kazanmış 171 kooperatifin buluştuğu fuarın açılışı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın da katılımıyla yapıldı.

Fuarda, kooperatiflerin yanı sıra, kooperatifçilikle ilgili kamu kurum ve kuruluşlar, kooperatifçiliğe destek sağlayan bankalar, perakende sektörünün temsilcileri ve önde gelen elektronik ticaret firmaları, esnaf ve çiftçilerden tüketicilere kadar ticari hayatın içindeki paydaşlar buluşuyor.

Bu yıl 3’üncüsü gerçekleştirilen fuarın teması “Küresel Ekonomiye Kooperatif Etkisi” olan fuara AK Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan’da katıldı.

Fuarla ilgili görüşlerini belirten Özkan; fuarda, imece ruhu ve ahilik geleneğinin günümüze yansıması olan kooperatiflerin dayanışma ve paylaşımına büyük katkı sağladığına inandığını kaydetti.

Milletvekili Hacı Özkan; “Kooperatiflerimizi yerli ve milli ekonominin arkasındaki itici yerel güç haline getirmek için çaba harcıyoruz. Yüzlerce yıllık fütüvvet geleneğimizin bugünkü temsilcileri olan kooperatiflerimiz faaliyetleriyle özellikle yerelde israfın önlendiğini, maliyetlerin düşürülerek istihdama doğrudan katkı sağlamaktadırlar. Her geçen gün sayıları artarak devam eden, bölgesel ve yerel kalkınmaya güç veren bir model olan kooperatifçiliğin bu çerçevede ekonomik hayatın önemli bir aktörü haline dönüşüyor” dedi.

Kasım ayında Türkiye genelinde ki kooperatif sayısının, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 3.34 artarak 12 bin 324’e ulaştığına da dikkat çeken Özkan, kooperatiflerin ortak sayısının ise 1 milyon 567 bin 164’e yükseldiğini vurguladı.

Özkan: “AK Parti Hükümetlerimiz her zaman kooperatiflerimize büyük destekler sağlamıştır.

Esnaf Sanatkarlar ve Kredi Kooperatifleri aracılığıyla esnaflara yüzde 50 indirimli veya faizsiz olmak üzere kredi imkanları sağlanmıştır. 17 yıl önce sadece 402 kooperatif kefalet verebilirken Ekim ayı itibarıyla kefalet verebilen kooperatif sayısı 913’e ulaşmıştır. Sadece bu yıl Halkbank aracılığıyla verilen kooperatif kefaletli kredi tutarı 22 milyar liradır” dedi.