MERSİN - Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı H. Ruhi Koçak, 18 Mart Çanakkale Zaferi dolayısıyla yayınladığı mesajında, ‘’Çanakkale Zaferi’nin 105. yılında bizlere böyle kutsal bir emanet bırakan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve aziz milletimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum.’’ifadesini kullandı.

Projeler hayata geçiyor Projeler hayata geçiyor

Kahraman Türk Ordusunun Çanakkale Cephesi’nde verdiği mücadele sonucu büyük bir zafere imza atıldığını,  kazanılan mücadelenin yalnızca Türk tarihinin değil bütün dünya tarihinin akışının değiştiğini belirten Koçak yayınladığı mesajında, şu ifadelere yer verdi: ‘’Bu cephede alınan galibiyet dünya ülkelerinin güç dengelerini değiştirmiş ve yüce Türk milletinin belirleyici ve yönlendirici gücünü bir kere daha gözler önüne sermiştir. Çanakkale Cephesi’nin Anadolu halkına verdiği azim, umut ve kararlılık Kurtuluş Savaşı’nın meşalesini de ateşlemiştir. Her siperde ayrı bir destan başlatan askerlerimiz, düşmana karşı verdiği mukaddes mücadeleyi zaferle sonuçlandırdığında, dünya tarihinin zirve sayfalarına da ‘Çanakkale Geçilemez!’ ilkesini bir daha silinmemek üzere yazdırmıştır. 18 Mart tarihi kutsal vatan topraklarını canları pahasına koruyarak şehitlik makamına ulaşan yüce insanları bir kere daha hatırladığımız, minnettarlığımızı, şükran duygularımızı sunduğumuz kutlu bir gündür. Bizlere düşen görev bu şanlı tarihi, gelecek nesillere aktarmak ve milli hafızayı korumaktır. Çanakkale Zaferi’nin 105. yılında bizlere böyle kutsal bir emanet bırakan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, şehit ve gazilerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun.’’

Ayrıca Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün Tarsus’a gelişinin 97’inci yılı kutlu olsun. Tarsuslular! Sizleri, Tarsus’u hayatım boyunca gönlümde taşıyacağım. Tarsuslular sizinle gurur duyuyorum.’’  diyerek halka seslenen Ulu Önderimizi sevgi, saygı ve minnetle anıyoruz.