Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Koronavirüs salgınının ardından girilen yeni normalleşme sürecinde ilçelere düzenlediği gezilerle hem vatandaşların yanında oluyor hem de Büyükşehir Belediyesi’nin devam eden projelerini yerinde inceliyor. Bu kapsamda Erdemli İlçesi’ne çıkarma yapan Başkan Seçer, MESKİ’nin Kızkalesi’ndeki yağmursuyu menfezi ve terfi merkezi çalışmaları hakkında bilgi aldı. Tahsisi Büyükşehir’e ait olan Kızkalesi plajında da Koronavirüs tedbirleri kapsamında yapılan hazırlıkları inceleyen Başkan Seçer, “Büyükşehir Belediyesi olarak burada plaj işletmeciliğini bir ticari faaliyet olarak görmüyoruz, böyle bir beklentimiz yok. Bunu bir sosyal proje gibi düşünmek lazım. Vatandaş gelsin ailesiyle hafta sonu huzur ve güven içerisinde denize girsin istiyoruz” dedi.

Başkan Seçer, Erdemli İlçesi’ne yönelik incelemelerini Kocahasanlı Hali ve Küçük Sanayi Sitesi ziyareti ile başlattı. Seçer, ardından MESKİ’nin Kızkalesi’nde yürüttüğü yağmur suyu drenaj hattı çalışması ve tahsisi Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan Kızkalesi plajında yeni sezonda Koronavirüs tedbirleri kapsamında yapılan sahil hazırlıklarını inceledi. Başkan Seçer’e gezi sırasında Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri Mehmet Topkara ve Kerim Şahin ile Erdemli Belediyesi Meclis Üyesi Mustafa Koca da eşlik etti.

Kızkalesi’ne toplam 48 milyon liralık yatırım

Erdemli’de MESKİ’nin yağmursuyu menfezi ve terfi merkezi çalışmasını inceleyen Başkan Seçer, şu değerlendirmelerde bulundu: “Burası yoğun yağmurlarda çok büyük sorunlar yaşıyordu. Şimdi 133 metrelik yağmursuyu hattı, terfi merkezi var. 3 milyon lira gibi bir maliyet çıkarıyor ama birçok sorunu çözmüş oluyoruz. Burası turizm beldesi. Kızkalesi özellikle yabancı turistlerin de yoğun ilgi gösterdiği bir yer. Geçmiş yıllara sari bazı sorunlar birikmiş. Bir tanesi buydu. Bir diğeri kanalizasyon ve temiz içmesuyu şebekesi. Burada 2021 yılı programında yaklaşık 45 milyon liralık bir proje başlayacak. Mümkünse onu 2020 sonuna çekmek için de gayret göstereceğiz çünkü muhtarımız böyle bir talepte bulundu. Ayrıca esnafın da sezonda inşaat anlamında sorun yaşamaması için bunları ölü sezonda yapmamız gerekiyor. Şu anda turizm sezonu açılıyor ama MESKİ burada çalışma yapıyor çünkü bunlar olağanüstü şartlar sonucu ortaya çıkan tablo. Biz aslında daha önce başlayıp, bitirme arzusundaydık ama pandemi süreci etkiledi. Burası önemli bir tatil beldesi. İçmesuyu ve kanalizasyon şebekesi tamamlandıktan sonra altyapı konusunda önemli bir mesafe almış olacağız. Yaklaşık 48 milyon liralık bir yatırım söz konusu olacak.”

“Bize yaraşır bir belde haline getireceğiz”

Bölgeyi cazibe merkezi haline getireceklerini ifade eden Seçer, “Mersin’de turizm istediğimiz noktalarda değil. Yazlıkçılarımızla beraber 1 milyonun biraz üzerinde turist Mersin’i ziyaret ediyor. Geçtiğimiz yılın rakamlarına göre bunun 135 bini yabancı turist. Bunlar Mersin ile yan yana gelmeyecek rakamlar, çok daha üstüne çıkmamız lazım. Milyonlarca yabancı turisti bu bölgeye çekmemiz lazım. Şansızlığımız, geriden gelen imar, çarpık ve düzensiz yapılaşma sorunları. Bunları zaman içerisinde bertaraf edeceğiz. Umut ediyorum, bizi ilgilendiren bölgeye matuf bütün sorunlar noktasında, başta muhtarımız olmak üzere diğer kurumlarla birlikte sağlayacağımız işbirliğiyle en kısa sürede yol alacağız. Biraz zamanımızı alacak, biraz maliyetimizi artıracağız ama aşacağız, bize yaraşır bir belde haline getireceğiz” diye konuştu.

“Plaj düzenlemelerimizde pandemi kuralları esas alınıyor”

Meclis üyeleri ve muhtarlarla birlikte tahsisi Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan Kızkalesi sahillerinde incelemelerde bulunan Başkan Seçer, “Buradaki plajımızda pandemi kuralları çerçevesinde bazı düzenlemeler yaptık. İki şezlong arasında 3 metre mesafe bırakılmış. Buraya tatilini geçirmek için gelen vatandaşlarımız arasında fiziki mesafeyi sağlayacak önemli bir çalışma. Pandemi kuralları esas. Şezlong fiyatları,  yiyecek- içecek fiyatları en uygun şekilde ayarlanıyor. Burada hizmet veren personelimize kadar özenle seçiliyor. Bizim amacımız burada vatandaşımızın huzuru” dedi.

“Plaj işletmeciliğini ticari bir faaliyet olarak görmüyoruz”

Başkan Seçer, Kızkalesi’nin hem tatilciler hem de daimi sakinleri için huzurlu ve güvenli bir yer olması noktasında gerekli özeni gösterdiklerini ifade ederek, “Bütün bu insanların huzur içerisinde yaşaması lazım. Büyükşehir Belediyesi olarak burada plaj işletmeciliğini ticari bir faaliyet olarak görmüyoruz, böyle bir beklentimiz yok. Bunu bir sosyal proje gibi düşünmek lazım. Vatandaş gelsin, ailesiyle hafta sonu huzur ve güven içerisinde denize girsin istiyoruz. Buralar kendi haline bırakılırsa işgalciler geliyor, şezlong atıyor, hoş olmayan görüntüler olabiliyor. Vatandaş doğal olarak rahatsız oluyor ama burada belediye gibi kamunun elinin değdiği bir çalışma olursa daha huzurlu, güvenli ve temiz olur. Henüz sezon başı, geldim, gördüm ve memnun ayrılıyorum” diye konuştu.

Yazlığı olan vatandaşların şezlong indirimi talebine Başkan Seçer’den olumlu yanıt

Kent içi tarım Kent içi tarım

Yazlığı olan vatandaşların kıyıdan faydalanma ve şezlong fiyatlarında indirim talebi üzerine ise Başkan Seçer, “Kıyılar vatandaşın. Vatandaşlarımız havlusunu alıp, gelip istediği yerde güneşlenebilmeli. Vatandaşın şikayetleri konusunda hassas olmamız lazım. İhtiyaçlarına yanıt vermemiz, alan açmamız lazım. Vatandaşın huzur içinde çocuklarıyla gününü gün ettiği bir plaj haline getirmek istiyoruz. Amacımız para kazanmak değil. Sosyal hizmet olarak görüyoruz. Arkadaşlarımız vatandaşın her türlü makul talebine yanıt vermek zorundadır” ifadelerine yer verdi.

Otel işletmecilerinin, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi şezlong indirimlerinin devam etmesine yönelik talepleri üzerine de Başkan Seçer, aynı uygulamanın süreceğini vurguladı.

Mehmet Topkara: “Sayın Başkanımız’la bir ve beraber olarak vatandaşlarımızın mutlu olması çabasındayız”

İncelemeler sırasında Başkan Seçer’e eşlik eden ve yapılan çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulunan Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Topkara, “Buradan faydalanmak isteyen vatandaşımızın mutlu ve mesut olmasını istiyoruz. Sayın Başkanımız’la, muhtarımızla bir ve beraber olarak bunun çabasındayız. Biz de bu konuda elbirliğiyle, hiç siyasi ayrım yapmadan buranın iyi olmasını istiyoruz. Herkes taleplerini iletiyor ama imkanlar da önemli. İnşallah yeni dönemde, sezonun bitmesi ile beraber buranın ihtiyaçları projelendirilip, Sayın Başkanımız’ın da startıyla en güzel şekle gelir diye düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.

Kızkalesi Mahalle Muhtarı Murat Kale ise Başkan Seçer’in ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Sizleri burada görmek bizleri onurlandırdı. Bizlerin sorunlarını, dertlerini birebir takip ediyorsunuz, ilgileniyorsunuz. Sizleri her zaman burada görmek istiyoruz. Kızkalesi halkı adına, sizlere ve bütün birimlerde çalışan arkadaşlara teşekkür ediyorum” dedi.