Projeler hayata geçiyor Projeler hayata geçiyor

Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, yazılı bir basın açıklaması yaparak, Anamur sahili, mesire alanı ve turizm konularına değindi.

Göreve geldikleri 31 Mart 2019 seçimlerinin ardından; akılcı, pratik, halkın ihtiyaçlarını ve taleplerini gözeten, ekonomik ve uzun ömürlü projeleri hayata geçirmeye, kamu kaynaklarını çok hassas ve yerli yerinde kullanmaya gayret gösterdiklerini vurgulayan Kılınç, bu prensipler çerçevesinde Anamur’un bir mesire alanına ihtiyacı olduğunu tespit ettiklerini kaydetti.

Anamur'luların piknik yapmak için Anamur'a 20 km mesafede bulunan Bozyazı'ya gitmek zorunda kaldığının da altını çizen Kılınç: "Hemen kolları sıvayıp ilçemize denize nazır bir piknik alanı kazandırmak adına İskele Karaağaç mevkiinde bulunan sazlık-çalılık bir alanı imar ederek piknik alanı olarak bölgemize kazandırmak istedik. Ancak bir takım spekülasyonlar, haketmediğimiz ithamlar ve girişimler neticesinde söz konusu bölgeye yaptığımız yatırımları geçici bir süre durdurmak zorunda kaldık. Ancak Anamur’un ve Anamurlu’nun talebi ve ihtiyacı olan projelere öncelik vermeyi kendimize hedef seçerek girişimlerimizi hızlandırdık ve Karaağaç Piknik Alanı ile birlikte yıllardır uygulanması planlanan ancak bir türlü hayata geçirilemeyen Sahil Projesi’nin uygulama alanı olan Yalı Mocamp ile Aslıhan Motel arasında kalan 95 bin metrekarelik alanın tahsisini gerçekleştirdik. Tahsis yazısını aldığımız bugün itibari ile derhal harekete geçiyor, içerisinde bisiklet ve yürüyüş yolları, yeşil alanlar, spor parkları, çocuk oyun alanları, kamelyalar, oturma bankları ve daha birçok etkinlik alanı bulunan Anamurlu hemşerilerimizin nefes alacağı bir alan oluşturmak için çalışmalarımız başlıyor, denizin kenarında yaşayan ancak denizden hakettiği standartlarda faydalanamayan Anamurlu hemşerilerimizin ve yaz aylarında ilçemizi ziyarete gelen misafirlerimizin bu sorununu kökten çözmeyi hedefliyoruz. Bütün bunları yaparken de ekolojik dengeyi gözeten, çevreye duyarlı ve saygılı, insanları ile birlikte hayvanları ve ekolojik unsurları ile uyum içerisinde, hiçbir canlının yaşam alanına müdahale etmeyen, tam anlamı ile nefes alan bir yaşam alanı oluşturmayı planlıyoruz. Şuna emin olmanızı istiyorum ki; doğa, tarih, kültür ve tarım kenti olan Anamur’u turizm konusunda da hakettiği payı alır konuma getirene kadar var gücümüzle çalışacağız“ dedi.