Başka yerde yok! Başka yerde yok!

Mersin Büyükşehir Belediyesi, geri dönüşümde kullanılabilecek hurda malzemelere atölyelerinde hayat veriyor. Büyükşehir Belediyesi’nin usta elleri, geri dönüşümde kullanılabilecek malzemelerden, okul önlerine konulması için “Kitap Durağı” üretmeye başladı.

Geri dönüşümle kent estetiğine katkı

Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Tarsus Gençlik Kampı içerisinde bulunan geri dönüşüm atölyesi, korona virüs sürecinde halka açık alanlarda kullanılmak üzere ürettiği korona bank, kreş çocukları için sandalye ve kamelya gibi pek çok ürüne bir yenisini daha ekledi. Atölyede emek harcayan ustalar, tamamı geri dönüşüm malzemesi kullanılarak herhangi bir masraf yapmadan Kitap Durakları üretmeye başladı.

Silgi ve kalem açacağı şeklinde oturma noktaları

Açılmış kitap formatında, kalem figürünün desteklediği durakların iç bölümünde, korona virüs sürecinde ön plana çıkan sosyal mesafe kurallarına uygun olarak silgi ve kalem açacağı şeklinde oturma noktaları bulunuyor.

Üretimi tamamlanan ilk Kitap Durağı, Tarsus’un en eski okulları arasında yer alan Muvaffak Uygur Caddesi üzerindeki Fatih Anadolu Lisesi’nin ön bölümünde bulunan toplu taşıma araçlarının yolcu indirip-bindirdikleri noktaya monte edildi.

Atatürk’ün sözüne de yer verildi

Kitap durağının iç kısmında ise Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün geleceğimiz olan çocuklara söylediği, “Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz” sözleri bulunuyor.