MERSİN - Erdemli Belediyesi Temizlik İşleri ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri, koronavirüse (KOVİD-19) karşı mücadele kapsamında kent merkezinde kamu kurum ve kuruluşlarında çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Ekipler, çalışmalarını tamamladıkları alanlarda periyodik tekrarla birlikte muhtarlıklar, bankalar ve sivil toplum kuruluşlarında da dezenfeksiyon yaptı.

Tedbiri Üst Düzeyde Tutmak Gerek

Koronavirüsle mücadele etmek için 200 kişilik ekiplerinin gerekli tüm tedbirleri almaya devam ettiklerini beyan eden Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, ilçe genelinde dezenfeksiyon işlemi yaptıkları yerlerde kısa periyodik aralıklarla tekrar devam edeceklerini bildirdi. Tedbiri üst düzeyde tutmak gerektiğine işaret eden Tollu, dezenfeksiyon çalışmalarına periyodik olarak devam ettiklerine dikkati çekerek, vatandaşlarının bu konuda içlerinin rahat olmasını diledi.

COVİD-19'a Karşı Teyakkuz Halindeyiz

İlçe yollarına kapsamlı bakım İlçe yollarına kapsamlı bakım

Kooronavirüsle ilgili alınan tedbir ve yapılan çalışmalar hakkında konuşan Başkan Tollu, "Koronavirüse karşı mücadelemiz kapsamında belediye olarak ilçemiz genelinde faaliyet yürüten tüm kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları ile irtibata geçerek tüm hizmet binalarının dezenfeksiyon işlemlerini tamamlamıştık. Erdemli Belediyesi olarak 200 kişilik ekiple bu virüse karşı teyakkuz halindeyiz. Vatandaşımızın can, mal güvenliği ve sağlığı önceliğimizdir. Bu düşünceden hareketle diğer işlerimizi rolantiye aldık. Vatandaşlarımızın bu virüsü kapmaması için mücadele ediyoruz. Sadece devlet ve belediye değil hepimizin topyekün bu mücadelede bulunması gerekiyor. Salgın hastalıklardan korunmak için vatandaşlarımıza da görev düşüyor. Önerilen korunma yöntemlerine uymamız gerekiyor. Lütfen genel hijyen kurallarına uyalım ve uzmanların önerilerini dikkate alalım. Ellerimizi sürekli yıkayalım ve gerekmedikçe kalabalık ortamlarda bulunmayalım. Bu konuda göstereceğiniz hassasiyet için herkese şimdiden teşekkür ederim" dedi.

Konu ile ilgili yetkililerden alınan bilgiye göre; dezenfeksiyon işlemlerine hizmet yürütülen tüm ortak alanlarda özenle devam edileceği kaydedildi. Vatandaşların bireysel olarak alacakları önlemlerin de çok önemli olduğunun altını çizen yetkililer, "444 5 609 numaralı iletişim hattımızdan aklınıza takılan bütün soruları bize sorabilirsiniz" bilgisini de paylaştı.