MERSİN - Mezitli Belediyesi’nin destekleriyle tarım alanında çok önemli işlere imza atan Mezitli Üretici Kadın Kooperatifinin başarısı Ankara’dan duyuldu. Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, bu yıl üçüncü kez yapılan enginar hasadı için Ankara’dan geldi. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’la birlikte enginar toplayan Fatma Köse, “Mezitli Belediyesinin başarıları gururumuzu katlıyor. Kooperatifin başarısını duyunca gelip yerinde görmek istedim. Üretici kadınlarımızla birlikte tarlada çalışmak muhteşem bir mutluluk” dedi.

Mezitli Belediyesi Üretici Kadın Kooperatifi bu yıl üçüncü kez enginar hasadı yaptı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, Mezitli Belediyesinin desteğiyle üç hasatta üç bin enginar toplamayı başaran kadınların mutluluğuna ortak olmak amacıyla Mersin’e geldi.

FATMA KÖSE TOPLADIĞI ENGİNARLARI SATIN ALDI

CHP Kadın Kolları İl Başkanı Gülşah Yıldırım Genç, CHP Mezitli Kadın Kolları Başkanı Aslı Melekoğlu, Gençlik Kolları İl Başkanı Ethem Güzel, ilçe örgütleri, kooperatif üyeleri, üretici kadınlar ve belediye çalışanlarının katıldığı hasat toplama etkinliğinde Köse ve Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da enginar topladı. Köse, topladığı enginarları satın alarak Ankara’ya götürmek üzere yanına aldı.

Maskeler takılarak ve sosyal mesafe kurallarına uyularak yapılan hasatta toplanan enginarlar Mezitli Demokrasi Meydanında bulunan Özgür Kafede satışa sunuldu. Enginar alan vatandaşlara diledikleri takdirde alternatif pişirme ve kullanma yöntemleri konusunda da bilgilendirmeler de yapılıyor.

‘ANKARA’DAN DUYDUM GÖRMEK İÇİN GELDİM’

Mezitli Üretim Kooperatifinin başarılarını duyarak görmek amacıyla Mersin’e geldiğini belirten Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, “Kadın örgütlenmesinin önemine bir kez daha Mezitli’den tanıklık ediyoruz. Kadınlar hayatın her zaman olduğu gibi yine içinde. Üretiyor, ekonomiye katkı sunuyor. Var olma mücadelesi veriyor. Ben özelikle bu destekleri için Mezitli Belediye Başkanımız Neşet Tarhan’a özel olarak teşekkür ediyorum. Mücadelesi ve artarak devam eden destekleri nedeniyle her türlü övgüyü hak ediyor. Enginar ekimi de çok ciddi bir çalışma. Ben daha önceden de yakından takip ederek sık sık kendilerini ziyaret ediyorum. Özellikle kadınlara yönelik yaptığı çalışmaların karşılık bulduğunu da çok iyi biliyorum. Desteklerin devamını diliyor tüm yaptıkları için teşekkür ediyorum” dedi.

‘KORNA VİRÜSÜ İLE TARIMIN ÖNEMİ DAHA İYİ ANLAŞILDI’

Tarımda yaşanan sorunların korona virüsüyle birlikte bir kez daha gün yüzüne çıktığının ifade eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, "Türkiye’de tarımı yok olduğunu herkes biliyor. Üreticiler açısından da ciddi sorunlar yaşandığına yakından tanıklık ediyoruz. İçesinde bulunduğumuz Korona virüs salgını da çok iyi gösterdi ki gıda eksikliği sadece insanı değil insanlığı öldürüyor. Onun için tarıma çok önem veriyoruz. Hatta kent tarımına çok önem veriyoruz. Bu nedenle kadınlarımız kurduğu kooperatife de destek veriyoruz. Enginar hasadı, salep hasadı yapıldı. Önümüzdeki günlerde de mısır hasadı yapılacak.

‘KADIN ÜRETİRSE GÜÇLÜ VE SÖZ SAHİBİ OLUR’

Mezitli’de gerçekleştirilen projelerin ülkemizin geleceği için önemli açılımlar içerdiğine dikkat çeken Başkan Tarhan, “Türkiye’de ilk kez kent içerisinde tarım nasıl olur örgütleme nasıl olmalı tüm Türkiye’ye örnekleriyle birlikte göstereceğiz. Kısa bir süre sonra bu konuda yapacağımız çalışmaları kamuoyuna duyuracağız. Çok iyi biliyoruz ki kadın üretirse güçlü olur. Ekonomik açıdan da sosyal ve siyasal açıdan da söz sahibi olur. Kentte, Türkiye’de tarımı yaşatacağız”

Kent içi tarım Kent içi tarım