Türkiye Kamu-Sen Mersin İl Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen Mersin 1 No’lu Şube Başkanı Metin Ercan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Kadınların, toplumun en asli ve vazgeçilmez unsuru olduğunu dile getiren Ercan: “Kadın, insanlığın birbirinden ayrılmaz, yeri doldurulamaz parçasıdır” dedi.

Nogay, “Cemevi projesi Silifke’mize hayırlı olsun” Nogay, “Cemevi projesi Silifke’mize hayırlı olsun”

Tüm kadınların toplumda hak ettiği yerde olması gerektiğini ifade eden Ercan: “Dünya geneline baktığımızda kadınların erkeklere oranla eğitim seviyelerinin daha düşük, işsizliğin daha yüksek olduğunu görüyoruz. Kadının eğitimini kısıtlayan bu toplumsal yapı içerisinde, güvenceli bir iş ve kariyer sahibi olmak için hayat boyu öğrenmeyi zorunlu kılan bir istihdam sistemi ortaya çıkmıştır. Bu tezat, kadınları iş hayatından uzaklaştırırken, acımasız rekabet şartları karşısında biraz daha geri plana itmektedir” dedi.

“Ülkelerin gelişmesinin anahtarı kadınlardan geçmektedir”

Kadınların toplumsal yaşamdan en fazla soyutlandıkları toplumların her alanda geri kalmış ülkeleri oluşturduğuna değinen Metin Ercan: “Kadınların ekonomik, siyasi ve sosyal hayata en fazla katılım sağladığı ülkeler ise gelişmişlik seviyesinde de büyük bir ivme yakalamış olanlardır. Dolayısıyla ülkelerin gelişmesinin anahtarı, kadınlardan geçmektedir. Her zaman dile getirdiğimiz gibi kadın ne denli güçlü ise toplum da o denli güçlü olacaktır. Öyleyse toplumumuzu güçlü kılmak için, önce kadınımızı güçlü kılmak zorundayız. Toplumsal adaleti sağlamak için, önce toplumun diğer yarısı olan kadınların toplum içindeki etkinliğini ve toplumsal refahımızı artırarak toplumumuzu daha zengin kılmak için, önce kadınlarımızı her anlamıyla zengin kılmak zorundayız. Bu duygu ve düşünceler içinde bir kez daha, başta evlat acısıyla yüreği yanan, bu vatan uğruna canlarını veren kahraman şehitlerimizin anneleri olmak üzere tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum. Tüm çalışan kadınlarımızı haklarımız ve ortak çıkarlarımız için Türkiye Kamu-Sen çatısı altında her türlü kademede mücadele etmeye davet ediyorum” dedi