Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından desteklenen Mersin Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, kentteki ve bölgedeki kadın kooperatifleriyle işbirliğini güçlendiriyor. Kooperatif Başkanı Meral Seçer ve kurucu ortaklarının içinde olduğu heyet, Hatay Üreten Eller Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’ni ziyaret etti.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından desteklenen Mersin Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, kadın emeğinin değerlendirilmesi ve ürünlere katma değer oluşturulması konularındaki adımlarını sürdürüyor. Kentteki ve bölgedeki kadın kooperatifleriyle de diyalog ve işbirliği çalışmalarını güçlendirmek amacıyla görüşmeler sağlayan Mersin Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Meral Seçer ve kurucu ortakların içinde olduğu heyet, Hatay’a bir ziyaret gerçekleştirdi.

Hatay Üreten Eller Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’ni ziyaret eden heyeti, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın eşi Prof. Dr. Nazan Savaş ve Hatay Üreten Eller Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Nidal Özdemir karşıladı.

Nogay, “Cemevi projesi Silifke’mize hayırlı olsun” Nogay, “Cemevi projesi Silifke’mize hayırlı olsun”

Kooperatif Başkanı Meral Seçer ve kurucu ortakların yanı sıra Mersin Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanı Göher Şahin ile Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanı Salim Serdar Gökçek de heyette yer aldı.

“İki sistemle işleyişin sağlanabildiğini gördük”

Hatay ve Mersin’de faaliyet yürüten iki kooperatifin temsilcileri, görüşmeler sağlayarak fikir alışverişinde bulundu. Hatay Üreten Eller Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’nin işleyişini yerinde inceleyen ve bilgiler toplayan Meral Seçer, kadınların özellikle tarımsal üretimde aktif rol alabilmeleri konusunda izlenebilecek yollarla ilgili düşüncelerini paylaştı. Seralardaki üretimlerden söz eden Meral Seçer, bu noktada önlerinde iki seçenek olduğunu belirterek, “İki sistemle işleyişin sağlanabildiğini gördük. Birincisi belediyelerin seralarında kadınların üretim çalışmalarını sürdürebilmesi. İkincisi Hatay’da da uygulandığı üzere kadınların evinin yanına sera kurulması veya mevcut seraların kullanımı” dedi.

Meral Seçer, kadın emeğinin güçlendirilmesi ve desteklenmesini amacıyla kadın kooperatifleriyle iletişimi ve işbirliğini arttırmak istediklerini de ifade etti.

Mersin heyeti, Botanik Ladin’de “Hatay’ın Çiçekleri Çiftçinin Ekmeği” projesi kapsamında kurulan kooperatifte incelemelerde bulunarak kooperatif hakkında bilgi aldı. Hatay Üreten Eller Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Nidal Özdemir de kentin estetik görünümüne katkı sağlayan çiçeklerin yetiştirilmesinde seraların kadınlar için önemli bir geçim kaynağı olduğunu ifade etti. Ziyarette, Samandağ Yeşilköy Mahallesi’nde, Hatay Üreten Eller Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi kapsamında kurulan seralarda da inceleme yapılarak bilgi alındı. Meral Seçer’in içinde olduğu Mersin heyeti, seralarda üretim yapan kadınlarla sohbet ederek üretim aşamaları hakkında bilgiler edindi.