MERSİN - Toroslar Belediyesi, kimsesiz ve ihtiyaç sahibi bir ailenin yüzünü güldürdü.

Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Demirtaş Mahalle Muhtarı Abdulselam Aksu'nun, babalarını kaybetmiş 8 çocuğun yaşam mücadelesi verdiği aile ile ilgili sosyal medyadaki çağrısına duyarsız kalmadı.

Başkan Özyiğit, muhtarlarla buluştu Başkan Özyiğit, muhtarlarla buluştu

Maddi sorunlar yaşayan ailenin sıkıntılarını dile getiren Muhtar Aksu, ailenin yanında olunması adına destek istemişti. Koronavirüsle mücadele edilen bu zor dönemde ailenin sağlıksız ve yetersiz koşullarda yaşadığını öğrenen Başkan Yılmaz aileye sahip çıktı.

Demirtaş Mahallesi'nde yaşayan ve henüz 20 gündür babalarını kaybetmiş, en büyüğü 14 yaşında 8 çocuklu ailenin oturduğu eve giden belediye görevlileri, gördükleri manzara karşısında şoke oldu. Sağlıksız ve kötü koşullarda yaşayan çocukların yere serilen iki minder üzerinde hayatlarını sürdürmesi ise yürekleri burktu.

Başkan Yılmaz'ın talimatıyla aileyle yakından ilgilenen belediye görevlileri, aileyi daha sonra Toroslar Sosyal Hizmet Merkezi ile ilgili kurumlara da götürerek, yardım bağlanması konusunda iş ve işlemlerde yardımcı oldular.

Eşini yakın bir zamanda kaybetmesi üzerine çocuklarının hem annesi ve hem babası olan M. A. (34); "Toroslar Belediye Başkanımız Atsız Afşın Yılmaz, bizim sesimizi duydu ve sahip çıktı. Allah kendisinden razı olsun. Kendisine her zaman dua edeceğiz" dedi.

"BU ZOR GÜNLERİ DAYANIŞMAYLA ATLATACAĞIZ"

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz da; "İhtiyaç sahibi ailelerimize ulaşmak ve imkanlarımız dahilinde kendilerine yardımcı olmak en büyük görevimizdir" dedi.