Mersin Büyükşehir Belediyesi maske üreterek Mersinlilere ücretsiz olarak dağıtıyor. Koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında bir çok belediye maske, dezenfektan ve eldiven gibi ihtiyaçları üreterek vatandaşlara ücretsiz dağıtmaya başladı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi de salgının başladığı günden bu yana tedbirlere yönelik yürüttüğü çalışmalara ücretsiz maske dağıtımını da ekledi.

Projeler hayata geçiyor Projeler hayata geçiyor

Maske fiyatlarındaki fahiş fiyat artışı ve vatandaşların maske bulmakta zorlanması nedeniyle Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından üretilen maskeler toplu taşıma araçlarının biniş kapısına özel hazırlanmış maske kutuları ile konarak, işine gitmek için mecburen toplu taşıma araçlarını kullanmak zoruna olan vatandaşlara ücretsiz dağıtılıyor.

Belediye maske dağıtımını toplu taşıma araçlarıyla sınırlı bırakmıyor. Belediye ekipleri, pazar yerlerinde de maskeleri ücretsiz olarak dağıtırken, sağlık paketiyle birlikte maskeleri evlere de ulaştırıyor.

Pazaryerlerinde maske dağıtımı yapan Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri ayrıca pazarcıların maske takıp takmadığını, eldiven kullanıp kullanmadığını denetliyor. Ekipler, alışveriş yapan vatandaşları da pazar yerleri, marketler gibi toplu alanlarda maskelerini takmaları konusunda uyarıyor.