MERSİN - Silifke Belediyesi, Say, Mukaddem ve Atik mahallelerini yakından ilgilendiren Acece deresinde temizlik çalışmalarına başladı. Silifke Belediye Başkanvekili Sadık Altunok çalışmaların kısa sürede tamamlanacağını açıkladı.

Say Mahallesi Muhtarı Fikret Kocabaş’ın istek ve talepleri doğrultusunda başlatılan ıslah ve temizlik çalışmaları hakkında bilgi veren Silifke Belediye Başkanvekili Sadık Altunok, temizlik çalışmalarını çevre dostu belediyecilik anlayışı ile şehrin genelinde ettirdiklerini söyledi.

Her işin başı sağlık Her işin başı sağlık

Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgınına karşı gerekli tedbirleri aldıklarını kaydeden Silifke Belediye Başkanvekili Sadık Altunok: “Belediye olarak şu sıralar ağırlık verdiğimiz korona virüs mücadelemize paralel olarak Say Mahallemizden geçerek Mukaddem ve Atik mahallelerimizi de yakından ilgilendiren Acece deresinde temizlik, ilaçlama ve ıslah çalışması başlattık. Özellikle yaz aylarında çevreye kötü koku yayan bu derenin ıslahı için Göksu Sulama Birliği ile belediyemiz ortaklaşa bir çalışma yapmaktadır. Dere yatağında biriken çöp ve yabani otların temizliğini yaparak bu mahallelerimizde oturan vatandaşlarımıza rahat bir ortam oluşturma gayreti içerisindeyiz. Vatandaşlarımızdan da temizlik konusunda daha duyarlı davranmalarını istiyoruz. Evini, bahçesini ve çevresini temiz tutma gayreti gösterirken ilçemizin içerisinden geçen bu dereye de çöp, bahçe ve moloz atmamalarını istiyoruz. Her yıl temizlememize rağmen bu dereye atılan çöpler çevre ve halkımızın sağlığını olumsuz yönde etkilemektedir. Temizliğe tüm halkımızın daha duyarlı davranmasını istiyoruz. Temiz bir Silifke için hep birlikte mücadele etmeliyiz” diye konuştu.

Mevlüt PARTAL - Silifke