MERSİN - Erdemli Belediyesi, her yere eşit hizmet ilkesiyle kent merkezi ve 71 mahallede yaşam alanı olarak kullanılan her bölgeye hizmet götürüyor. Çalışkan ve üretken yapısıyla ülke ekonomisine katkı veren, yörük kültürünü nesilden nesile taşıyan vatandaşlarımıza yönelik hizmetler ara vermeden devam ediyor. Kösbucağı mahallesi sınırları içinde hayvancılıkla uğraşan vatandaşların ulaşım ve yol çilesi; Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu sayesinde son buldu.

Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, hayvancılıkla uğraşan vatandaşların talepleri doğrultusunda başlatılan yol çalışmalarının çok kısa bir sürede tamamlanacağını belirterek, Kösbucağı’nda ağıl yollarını kullanan hayvancıların da hayatlarının bu şekilde rahatlayacağını söyledi. Vatandaş odaklı hizmet anlayışı ile çalıştıklarını ve insana dokunduklarını belirten Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, ‘Biz bu kentin alın teriyiz’ dedi. Erdemli’de yürütülen çalışmalarla ilgili üstlendikleri sorumluluğun farkında olduklarını belirten Tollu, "Erdemli sırtını Toroslara dayamış güzide bir sahil kentidir fakat Torosların eteklerinde Yörük kültürünü ve ananelerini yaşatmakta olan insanlarımız var. Yaz aylarında 2000 rakıma kadar Yörüklere rastlamak mümkün ve bu insanlar geçimlerini hayvancılık yaparak sağlamaktalar. Böylece ülke ekonomisine de katkı sağlayan bu insanların hizmetlerine koşmayı kendimize görev bildik. Tarım ve hayvancılık ile uğraşan vatandaşlarımızın yollarının bakım ve onarımlarını yaparak kaliteli ve ilkeli hizmet anlayışımızı onlara da sunmaktayız" şeklinde konuştu. "Bizler bireysel değil; insan odaklı toplumsal hizmet sunmanın gayreti ve bilinci ile çalışıyoruz. Halkımızın teveccühü de gösteriyor ki; belediyecilikte bilgi ve birikimimizi etkili bir biçimde kullanmaktayız" diye konuşan Tollu, ülke kalkınmasının üretmekten geçtiğinin altını çizdi. Tollu, bölgenin hayvancılık bakımından daha da gelişmesi ve kalkınması için bu tür hizmetlerin de önemine vurgu yaparak, halkın refahını üst düzeye çıkartmayı amaçladıklarını kaydetti.

Başkanımız Yanımızda

Başka yerde yok! Başka yerde yok!

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu’nun yaz-kış demeden yardımlarına koştuğunu belirten hayvan üreticisi Turgut Duman, belediye çalışmaları ile ilgili görüşlerini paylaştı. Duman, Belediye Başkanı Mükerrem Tollu’nun her mahallede hizmeti olduğunun altını çizerek, "Bizleri kilometrelerce uzaktan düşünen bir belediye başkanımız var. Sayın Mükerrem Tollu ve ekibine çok teşekkür ederiz. Kara Çadırın Kara Yörüklerini düşünen bir belediye başkanına sahibiz. Sadece bizleri değil, Erdemli’nin tamamını düşünen ve insana dokunarak her karışına hizmet veren bir Belediye Başkanımız var. Mükerrem Başkanımızdan Allah razı olsun. Yıllardır bu anı bekliyorduk. Başkanımıza nasipmiş. Ne kadar teşekkür etsek azdır" sözleriyle hayvan üreticileri adına binlerce vatandaşa hizmet verecek yolun hayırlı olmasını diledi.