Ödüller sahiplerini buldu Ödüller sahiplerini buldu

MERSİN - Yenişehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Halk Kart projesinin lansmanında kullanılan örnek kartta ki detay gözlerden kaçmadı.

Yenişehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi vatandaşların hayatını kolaylaştırmak ve aile bütçelerine katkı sunmak amacıyla Yenişehir Halk Kart projesini hayata geçirdi.

Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, sosyal destek kartının tanıtımını yaparak, kartları vatandaşlara ulaştırmak üzere Yenişehir Belediyesi Sosyal Hizmet Ekibine teslim etti. Yenişehir Halk Kart sahipleri yüzde 5’e kadar indirim uygulayan anlaşmalı yerel esnaflardan alışveriş yapacak. Bu uygulamayla hem ihtiyaç sahipleri hem de yerel esnaf kazanacak.

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, hizmetleri ve devam eden projeleriyle ilgili gerçekleştirdiği toplantıda; belediye meclis üyelerini, muhtarları ve basın mensuplarını bilgilendirdi ve aynı gün dağıtımı yapılan Yenişehir Halk Kart’ı tanıttı. Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıda ilk olarak ‘Yenişehir’e hizmette ilk 365 gün’ adlı Belediyenin hizmetlerini anlatan sinevizyon gösterisi sunuldu. Ardından Başkan Özyiğit, pandemi süreci ve devam eden projeleri hakkında bilgiler vererek, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Özyiğit, göreve geldikleri günden bu yana hizmetlerinde daima samimi olduklarını vurgulayarak, “Yaptığımız her işe iyi niyetle yaklaştık ve gerçekten halkımız için en iyiyi hedefleyerek hareket ettik” dedi.

“Kartla kendi içinde bir döngü ve dayanışma ağı oluşturuyoruz”

Hayata geçirdikleri Yenişehir Halk Kartı anlatan Başkan Özyiğit, ilçenin demografik ortaya çıkarmak ve kentteki ihtiyaç sahibi vatandaşları belirlemek amacıyla Sosyal Hizmet kurduklarını kaydetti. Aylarca süren saha araştırmaları sonucu belirlenen ailelere halk kartları teslim edeceklerini kaydeden Başkan Özyiğit: “Biz Yenişehir’de yaşayan ihtiyaç sahiplerini gerçekten çok hassas bir süzgeçten geçirerek belirledik. Hayata geçirdiğimiz Yenişehir Halk Kart’ı bugün vatandaşlarımıza dağıtacağız. Yenişehir Halk Kart, İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak ve aile bütçelerine katkı sunmak amacıyla, belirlenen nakdi yardım tutarlarının yatırıldığı ve vatandaşların belirlenen tutar üzerinden harcama yapabileceği sosyal destek kartıdır.  Yenişehir Halk Kartla bizim anlaşma yaptığımız yerel esnaftan alış veriş yapılacak. Zincir marketlerde hiçbir biçimde geçerli olmayacak. Kartla kendi içinde bir döngü ve dayanışma ağı oluşturuyoruz. İhtiyaç sahibi Yenişehir halkı, kartlara aktardığımız nakdi yardımla alış verişlerini Yenişehirli esnaflarımızdan yapacaklar” şeklinde konuştu.

“Bu proje bir can suyu niteliği taşıyor”

Başkan Özyiğit, halk kat ile tütün ve alkol ürünleri dışında tüm tüketim malzemelerinin alınabileceğini vurguladı. Halk karta sahip olmak isteyen vatandaşların belirli kriterlere sahip olmaları gerektiğinin de altını çizen Başkan Abdullah Özyiğit: “Yenişehir Halk Kart sahiplerini belirlerken bir takım kriterler oluşturduk. SGK güvencesi,  taşınmaz kaydı, ek geliri ve nakil vasıtası olmayan ve hiçbir yardım kuruluşundan yardım almayan vatandaşlarımıza kartımızı dağıtacağız. Bu proje bir can suyu niteliği taşıyor. Kartlarımıza aylık 200 Türk Lirası yatıracağız” İfadelerini kullandı.

“Sağ elin verdiğini sol el görmeyecek”

Hedef olarak 4 bin vatandaşa ulaşmak istediklerini söyleyen Başkan Özyiğit, Vatandaşlarımızı buraya çağırarak, bu kartları vermek istemedik. Sosyal Hizmet Ekibimiz hemşehirlerimizin evine bir çay içmeye gidecek ve kartlarını teslim edecek. Sağ elin verdiğini sol el görmeden kartları ulaştıracağız. Yenişehir Halk Kart’a 8 bin kişi başvurdu.  İlk etapta bin kişiye ulaştırmak istiyoruz,  hedefimiz ise 4 bin kişiye ulaşmak” dedi.

“Dikkat çeken detay”

Öte yandan tanıtım programında sahnede yer alan halk kartta ki detay gözlerden kaçmadı. Halk kart numarasında yer alan sayılar dikkat çekti. Prototip halk kart; Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün doğum yılı, Cumhuriyetimizin kuruluş tarihi, Yenişehir Belediyesi’nin kuruluş tarihi ve Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’in seçimi kazanarak Belediye Başkanı olduğu tarihlerin birleşimi olan 1881 1923 1994 ve 2019 tarihlerinden oluştu.