Nogay, Kabotaj bayramını kutladı Nogay, Kabotaj bayramını kutladı

Koronavirüs salgının yaşandığı şu günlerde sosyal hizmetleri ile vatandaşların yanında olmaya devam eden Mersin Büyükşehir Belediyesi, Halk Kart sahiplerinin de yüzünü güldürdü. Büyükşehir Belediyesi, Halk Kart’ın Nisan ayı tutarını 23 gün erken yatırarak, 9 bin 157 kişinin kartına toplam 1 milyon 30,4 bin TL yükledi.

Halk Kart tutarları hesaplara yatırıldı

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de etkisi artıran Koronavirüs sürecinde dar gelirli vatandaşların ve esnafın sıkıntı yaşamaması için hizmetlerini salgın koşullarına göre şekillendiren Büyükşehir Belediyesi, Halk Kart sahiplerini de sevindirdi. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından dar gelirli vatandaşlara verilen Halk Kart’tan faydalanan 9 bin 157 kişinin kartına toplam 1 milyon 30 bin 380 TL yüklendi.  

Başkan Seçer, erken yatırılacağını söylemişti

Halk Kart’ın 2020 yılı Mart ayı tutarını geçtiğimiz hafta hesaplara yatıran Büyükşehir Belediyesi, “Zorlu bir süreçten geçiyoruz. Bu süreci hiç şüphem yok ki, birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde aşacağız” diyen Başkan Vahap Seçer’in yönlendirmesiyle Nisan ayı tutarını da dar gelirli yurttaşların hesaplarına yatırdı. Böylelikle, Halk Kart tutarları 23 gün erken yatırılmış oldu. Başkan Seçer, salgın sürecinde dar gelirli yurttaşlara katkı sağlamak için Halk Kart tutarlarının erken yatırılacağını söylemişti.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Koronavirüs salgınının başladığı günden bu yana yurttaşların tüm ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik çalışmalar yaparak, dar gelirli vatandaşlardan sokağa çıkamayan 65 yaş üstü yurttaşlara, evlerinde eğitime devam eden öğrencilerden çadırlarda kalan tarım işçilerine kadar tüm yurttaşların taleplerine anında cevap vermeye devam ediyor.