Kent içi tarım Kent içi tarım

MERSİN - Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Başkan Gültak, “1 Mayıs İşçi Bayramı” dolayısıyla yayınladığı yazılı mesajında, emeğin en yüce değer olduğunun altını çizerek, ‘1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutladı. Mesajında, ülkelerin ekonomisinin güçlenmesi ve refah seviyesinin yükselmesinde, özellikle işçi kesiminin büyük emeği ve payı olduğunun altını çizen Başkan Gültak; “Ülkemizin en değerli sermayelerinden biri, sahip olduğu emek gücüdür. Ülkemizin çok daha güzel ve mutlu yarınlara emin adımlarla ilerlemesinde, işçilerimizin alın teri ve emeklerine çok büyük ölçüde ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

“Hak, her zaman hak edene verilmelidir”

Akdeniz Belediyesi olarak; sosyal belediyecilik ilkesi gereği; işçi ve emekçinin her zaman yanında yer aldıklarını kaydeden Başkan Gültak, mesajının devamında şu ifadeleri kaydetti; “İşçi ve emekçilerin, özlük hakları ve çalışma şartlarının yükseltilmesinin yanı sıra, sahip oldukları yasal haklara sahip çıkılması noktasında da üzerimize düşen sorumluluğun farkındayız. Çünkü hak; her zaman hak edene verilmelidir.

Koronavirüs salgını nedeniyle, içinden geçtiğimiz bu zorlu günlerde dahi ülkemizin büyümesi ve gelişmesi için çalışan; kalkınma ve gelecek hedeflerimize ulaşılmasında, emeği ve alın teriyle en büyük paya sahip işçi kardeşlerimizin daima yanındayız. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm işçi kardeşlerimizin ‘1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü tebrik ediyorum.”