Projeler hayata geçiyor Projeler hayata geçiyor

MERSİN - Belediye konferans salonunda Akdeniz İlçesi Mahalle Muhtarları ve vatandaşlarla bir araya gelen Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, ilçenin en acil çözüm bekleyen sorununun kentsel dönüşüm olduğunu söyledi.

Mahalle Muhtarları ve vatandaşların taleplerini dinleyen Gültak, sadece Akdeniz’in değil, tüm şehrin sorunlarının çözümü için uğraş verdiklerinin altını çizdi.

Başkan Mustafa Gültak; kent merkezini ilgilendiren kentsel dönüşümle ilgili projede de son aşamaya geldiklerini ifade ederken, çabaları sonucu Turgut Reis Mahallesi’nin riskli alan ilan edildiğini belirtti. Gültak; yakın zaman içinde Barış, Bahçe ve Mahmudiye’nin de riskli alan ilan edileceğini kaydetti.

“Şehrin her tarafına dokunmaya çalışıyoruz” diyen Başkan Gültak, sözlerini şöyle sürdürdü; “Bu mahallelerimizi neden riskli alan etmeye çalışıyoruz? Çünkü öyle olunca, devlet biraz daha sübvanse edebiliyor, daha kolay fon ve bütçe bulabiliyor. Riskli alan ilanı vatandaşın lehinedir. Bu çalışmalar Mersin için gerçekten çok önemli ve hayati. Çünkü Mersin’in en büyük sorunu, en acil ihtiyacı, bence ulaşımdan önce kentsel dönüşüm. Bu şehri dönüştürmediğimiz, fiziki ortamları değiştirmediğimiz sürece, sosyolojisini de psikolojini de değiştiremeyiz. İlk önce fiziki yapısı, ruh hali değişecek. Değişim ve dönüşüm ancak bu şekilde mümkün olabilir.”