Mersin Büyükşehir Belediyesi, Elazığ depreminin yaşandığı andan itibaren bölgeye yardım iletmeyi sürdürüyor. Mersin’in kırsal kesimlerinde yaşayan ve tek geçim kaynakları keçi olan Sarıkeçili Yörükler, “can dostum” diye nitelendirdikleri keçileri, bölgedeki depremzedeler için bağışlamıştı. Sarıkeçililer Yaşatma ve Dayanışma Derneği çatısı altında bir araya gelen Sarıkeçili Yörükler, Büyükşehir Belediyesi’ne başvurarak, bağışlarının bölgeye ulaştırılması için talepte bulundu.

Mersin’in çeşitli kırsal bölgelerinden bağışlanan keçileri, Gülnar Mezbahası’na taşıyan Büyükşehir Belediyesi, burada bağışların kesim işlemini gerçekleştirdi. Ardından Yakaköy Mezbahası’nda parçalama ve paketleme işlemleri tamamlanan bağışlar, Büyükşehir Belediyesi’nin et nakil aracı ve bir transfer aracıyla 6’sı Sarıkeçili Yörükler’den oluşan 8 kişilik ekiple Büyükşehir Belediyesi’nin Aşhanesi’nden bölgeye doğru yola çıktı.

Büyükşehir, bağışların bölgeye ulaşması için tüm imkanlarını sundu

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi ile Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi’nin ortak çalışmasıyla mezbahalarda veteriner hekimler nezaretinde kesimi gerçekleştirilen keçiler, hijyenik ortamda paketlenerek, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere muhafaza edildi. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Serdal Gökayaz, konunun kendilerine ulaştığı andan itibaren imkanlarını seferber ettiklerini ifade ederek, “Bu durum söz konusu olunca, biz de Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığımızla iletişime geçtik. Bu konuyu en güzel şekilde nasıl sonuçlandırabileceğimizi konuştuk. Kendi mezbahamız, araçlarımız var. Toplanılan keçilerin hijyenik ortamda kesimi, parçalanması ve paketlenmesi noktasında çalışabileceğimizi kararlaştırdık. Ardından hayvanların bölgeden toplanması konusunda yardımcı olduk. İlgili mezbahamıza getirildi, parçalanmak üzere başka bir yere naklettik. Paketlenerek, şu anda da bölgeye ulaşmak üzere hazır hale getirdik” diye konuştu.

Geçim kaynaklarını, Elazığ için bağışladılar

Projeler hayata geçiyor Projeler hayata geçiyor

Sarıkeçililer Yaşatma ve Dayanışma Derneği Başkanı Pervin Savran ise depremzedelerin yaşadıkları acıyı, “can dostları” diye nitelendirdikleri, tek geçim kaynakları olan keçileri bağışlayarak paylaşabileceklerini düşündüklerini belirtti. Konargöçer bir yaşam biçimine sahip olduklarını sözlerine ekleyen Savran, Mersin’in Anamur, Bozyazı, Aydıncık, Gülnar, Silifke ilçelerinde kışı geçirdiklerini, yaz aylarında ise Karaman, Konya, orta Toroslar’daki yaylalarda olduklarını belirtti. Savran, yapılan bağışla ilgili şunları söyledi:

“Göçebe Yörükler’in elinde ne vardır? Can yoldaşımız olan keçilerimiz vardır. Biz 365 günü onlarla birlikte geçiriyoruz. Gönlünden kopan herkes, inanılmaz bir sevgi ve mücadeleyle en sevdiği, en çok vakit geçirdiği keçisini getirip bağışladı. Hem geçmiş olsun temennilerini iletelim, hem de depremzede vatandaşlar için çorbada bizim de bir tuzumuz olsun, bölgeye varalım, yaraları az da olsa sarmaya çalışalım dediler. Ama maalesef araç konusunda, ulaşım konusunda, veteriner hekim nezaretinde mezbahada hijyenik bir kesim süreci gibi imkanlarımız ve gücümüz yoktu. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız’a ulaştık. Sağ olsunlar, düşündüğümüzden daha büyük destekte bulundular. Her şey bir yana, Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’e özellikle içtenlikle teşekkürlerimizi iletiyoruz.”