Erdemli Belediyesi kendi bünyesinde bulunan bitki üretim serasında tadilat ve yenileme çalışmaları başlattı.

2009 yılından beri ilçenin park, bahçe, orta refüj ve belediyeye ait olan diğer alanların peyzaj düzenlemelerinde kullanılan bitkiler; Erdemli Belediyesi serasında üretiliyor. Üreten belediyecilik anlayışıyla hareket eden Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, yılda 100 bin bitki ūretim hacmine sahip olan serada bakım ve onarım çalışmalarını başlattı.

Seranın kurulumundan beri, çevre düzenlemesi alanında yarı yarıya tasarruf sağladıklarını ifade eden Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, "Tüketen değil, üreten bir belediyeyiz. Bu sayede kamu kaynaklarımızı doğru şekilde idare ederek yatırıma daha geniş bir pay ayırabiliyoruz. Bugün yeşil alan oranı en yüksek ilçelerden birisiyiz. Çocuklarımıza daha yeşil bir dünya bırakmak; bunu yaparken de üretimin gücünü kullanarak onlara örnek teşkil etmek bizim için çok önemli. Amacımız gelecek nesillere daha yeşil ve güzel görünen bir Erdemli armağan etmek." dedi.

Başka yerde yok! Başka yerde yok!

Sera içerisinde bulunan hobi bahçesi ise çocuklarımızın sosyal ve fiziksel gelişimini destekleyici bir etkinlik alanı sağlıyor. Belediye bünyesinde bulunan Şehit P. Ast. Üçvş. Musa Özalkan Kreş ve Gündüz Bakımevi öğrencilerine tahsis edilen hobi bahçesi, çocukları erken yaşta toprakla buluşturarak hem doğa sevgisi aşılıyor hem de onları üretimle tanıştırıyor.