Nogay, Kabotaj bayramını kutladı Nogay, Kabotaj bayramını kutladı

MERSİN - Koronavirüsü salgının hızla yayıldığı günümüzde yaşananlar, çok özel hikâyelerin ortaya çıkmasını sağlıyor. Mersin Mezitli ilçesinde ikamet eden 78 yaşındaki Fatma Füsun Göle yaptığıyla örnek bir olaya imza attı.

Eşiyle birlikte yaşayan Göle, genç yaşta hayatını kaybeden bir yakını için 40'ıncı günü nedeniyle düzenleyecekleri mevlit ve yemek için planladığı 5 bin lirayı Koronavirüsü nedeniyle zarar gören ihtiyaç sahiplerine destek olunması şartıyla Mezitli Belediyesi’ne bağışladı. Virüsün yayılması nedeniyle yakınlarını bir araya toplamanın doğru olmadığını dile getiren Göle, ayırdıkları paranın ihtiyaç sahiplerine ulaştırılarak çok daha anlamlı bir olaya vesile olmak istediklerini söyledi.

Mezitli Belediyesi Hesap İşleri Müdürlüğü ve Yaşlı Bakım Birimi görevlileri Göle’nin adresine giderek bağış makbuzu karşılığında parayı teslim aldı. 

Yardımların yerine ulaşacağından kuşkularının olmadığını dile getiren Göle, bu anlamda en güvendikleri kuruma parayı bağışlamaya karar verdiklerini belirtti.

40 gün önce acı olay sonu bir yakınlarını kaybettiklerini belirten Göle, “Bu acımızın 40. gününde onun ruhu için anlamlı gelebilecek bir şey yapmak istedik. Daha sonra yaptığımız araştırmalarda her zaman yanımızda olan ve yaptığı sosyal projelerle gönlümüzü kazanan Mezitli Belediyemize bu parayı bağışlayabileceğimizi öğrendik. Çünkü şu an güvenebileceğimiz tek kurum Mezitli Belediyesi kaldı. Biliyorum ki ancak belediyemiz aracılığı ile bu para gerçekten ihtiyaç sahiplerine ulaşacaktır.  Belediye yetkililerle iletişime geçerek yakınımızın mevlit ve 40 yemeği için ayırdığımız parayı ihtiyaç sahipleri için kullanılması şartıyla bağışlayabileceğimizi bildirdik. Çok olumlu bir yaklaşım oldu. Hatta kaybettiğimiz yakınımızın ruhu için dua okunması amacıyla bir imam görevlendirebileceklerini de ifade ettiler. Çok memnun olduk. Özellikle bu virüs nedeniyle bir araya gelemiyoruz. Evlerde toplanamıyoruz. Tüm insanların acılarını ancak bu şekilde hafifletebileceklerini düşünüyorum. Herkesin bu şekilde yapması gerekiyor” dedi.

Fatma Füsun Göle ve eşinin duyarlılığının takdire şayan olduğunu ifade eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Acı bir olay sonrası vefatının 40. Günü nedeniyle vermek istedikleri yemek virüsün etkilerinin arttığı şu günlerde son derece tehlikeli bir durum oluşturacaktı. Bu durumu da düşünen Sayın Göle, belediyemize ulaşarak, paranın ihtiyaç sahipleri için harcanması maksadıyla bağışlamak istediklerini söyledi. Biz de bu duyarlı ve son derece anlamlı yaklaşımı nedeniyle kendilerine teşekkür ederek parayı bizzat gidip evinden makbuz karşılığı teslim aldık. En kısa sürede bu para ihtiyaç sahiplerine ulaştırılarak daha sonra kendilerine gereken bilgi verilecektir” dedi.

Göle’nin en güvenilir kurum olarak kendilerini görmesinin de son derece gurur verici olduğunun altını çizen Başkan Tarhan, “Keşke Sayın Göle ve ailesi bu acı olayı yaşamasaydı. Ancak, bu acı tablo karşısında bile, bu kadar önemli bir karar almaları ve en güvenilir kurum olarak bizi görüp bizim tarafımızdan ulaştırılmasını istemeleri son derece anlamlı. Vatandaşlarımızın belediyemize gösterdiği güvene teşekkür ediyor ve bunun verdiği gururu paylaşıyoruz. Sayın Göle ve ailesine sabır ve başsağlığı, yaşamını yitiren kardeşimize de Allah’tan rahmet diliyorum” diye konuştu.