MERSİN - Mezitli Belediyesi, vatandaşlardan gelen yoğun şikayetler üzerine şehir trafiğini tehlikeye düşürüp, görüntü kirliliğine de yol açan hurdacılar ile ‘çek-çek’ diye tabir edilen el arabalarıyla kâğıt toplayanlara yönelik operasyon yaptı.

Mezitli’yi daha modern ve yaşanılabilir bir kent haline getirmek amacıyla çalışmaları aralıksız sürdüren Mezitli Belediyesi, kent merkezinde görüntü kirliliğine yol açan unsurlarla mücadele çalışmasına hız verdi. Özellikle ana arterlerde trafiği tehlikeye sokan hurdacılar ile ‘çek-çek’ diye tabir edilen el arabaları ve motosikletlerle sokak aralarında hem yaya hem araç trafiğini olumsuz etkileyen kâğıt toplayanlara yönelik uyarıların ardından yaptırımlar da uygulanmaya başladı.

Nogay, Kabotaj bayramını kutladı Nogay, Kabotaj bayramını kutladı

Vatandaşlardan gelen yoğun şikayetler üzerine ‘çek-çek’ diye tabir edilen araçlarla sokak sokak gezip, kâğıt toplayanlara da göz açtırmayan zabıta ekipleri, çok sayıda ‘çek-çek’ diye tabir edilen el arabasına el koydu.

Mezitli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, İlçe Emniyet Müdürlüğü ile birlikte kâğıt toplayanların araçlarını toplama operasyonu yaptı.

Ekipler tarafından yapılan denetimlerde çok sayıda el arabasına ve ruhsatsız, kullanıma uymayan motorlu araçlara el konuldu. Trafiği ve sosyal yaşamı olumsuz etkileyen büyük bölümü ruhsatsız olan araçlar toplanarak yediemin deposuna teslim edildi.

Vatandaşlardan gelen yoğun şikayetler üzerine harekete geçtikleri bilgisini veren Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Belediye birimlerimiz ve İlçe Emniyet Müdürlüğümüzle birlikte arkadaşlarımız, trafik güvenliğini tehlikeye atan ve görüntü kirliliğinin yanında sağlığı da olumsuz etkilediği tespit edilen çek-çek araçlar ve kağıt toplama araçlarına müdahale etti. Bunlara el konularak sahipleri hakkında yasal işlemler yapıldı. Mezitli’yi daha modern ve yaşanılabilir bir kent haline getirmek cabamız tüm hızıyla devam edecektir” dedi.