MERSİN - Havanın güzel olmasını fırsat bilen Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan eşi Sembol Tarhan ile birlikte bisiklet turu yaptı. Anneler Günü olması nedeniyle karşılaştığı vatandaşlara çiçek, maske, dezenfektan dağıtan Başkan Tarhan’a vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Binlerce çiçeğin dağıtıldığı, sosyal mesafe kuralları içerisinde daire müdürlerinin de eşlik ettiği bisiklet turunda Başkan Tarhan, vatandaşlarla sohbet ederek Anneler Gününü kutlarken, fotoğraf çekme isteklerini de kırmadı.Virüsün olumsuz etkilerine karşı vatandaşlara evlerinde kalmaları yönünde çağrısını tekrar eden Başkan Tarhan, virüse karşı tedbirli olunmasını ve Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen kurallara rivayet edilmesini istedi.

Sokağa çıkamayan kadınların çiçeklerini sarkıttıkları sepete koyarak almalarını sağlayan Başkan Tarhan, çeşitli marş ve şarkıların çalındığı bisiklet turunda vatandaşlar sitelerinin bahçesinden ya da evlerinin balkonundan el sallayarak tempo tuttu.Olağanüstü şartlar altında bir Anneler Günü yaşandığına dikkat çeken Başkan Tarhan, her yıl çok farklı etkinliklerle kutlandığını hatırlatarak, “Anneler Gününü bu yıl maalesef evlerimizde kutlamak durumunda kaldık. Biz de sıkıntılı günler geçiren annelerimize böyle bir sürpriz yaparak moral vermek istedik. Umuyorum ki bu sıkıntılı günler kısa sürede atlatılır ve yine omuz omuza güle oynaya kutlamalarımıza devam ederiz” dedi.

Dünyayı kuran annelerimizin sadece ailede değil toplumsal gelişmede de önemli rol oynadığını ifade eden Başkan Tarhan, “Yaşam onlarla başlıyor. İlk gülücük ona, ilk sözcük onun adına, ilk adım ona doğru atılan adım. Yaşınız kaç olursa olsun, ‘yemeğini yedin mi?’, ‘terliyken su içme’, ‘sakın heyecanlanma, tane tane cevap ver’ uyarıları kulağınızdadır. Annelerin ne büyük bir dünya olduğunu O ses gelmemeye başladığında anlarsınız” diye konuştu.

Projeleri hayata geçirirken en büyük destekçilerinin de anneler olduğunun altını çizen Başkan Tarhan, sözlerini şöyle sürdürdü:   “Projelerimizi, yaşamımızda bu kadar önemli olan annelerimizin toplumsal hayatın daha çok içerisinde olması için kurguladık. Görev yaptığım süre içerisinde en büyük destekçim yine annelerimiz oldu. Kadın Üretici Pazarı, Gönüllü Evleri, Örgü Evi gibi sayısız projemiz, bir ucunu bir kadın bir anne tuttuğu için başarılı oldu. ‘Kız çocukları okusun’ dedik, hemen anneler harekete geçti, yaptıkları reçeller, ördükleri örgüler, öğrencilere eğitim yardımı oldu. ‘Askerlerimiz üşümesin’ dedik, örgüyü şişi alıp en ön safta yer aldı. Korona virüsünün en amansız olduğu dönemde de, kolları sıvayan annelerimiz on binlerce ihtiyaç sahibine maske üretti. Sadece çocuk yetiştirirken değil, tüm hayatı yeniden kurgularken hep en ön saftadır annelerimiz. Başta kendi annem ve eşim olmak üzere sadece kendi yaşamını değil bir toplumu ‘insan’ yapan tüm annelerimizin Anneler Günü kutlu olsun.”

Başkan Özyiğit, muhtarlarla buluştu Başkan Özyiğit, muhtarlarla buluştu