MERSİN - Çin'in Wuhan şehrinde ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs ile ilgili olarak alınacak tedbirler ve uygulanacak kurallar konusunda Silifke Belediyesi çalışanlarına eğitim verildi.

Silifke Belediyesi Garaj Amirliği Sosyal Tesislerinde düzenlenen eğitim toplantılarında belediye çalışanlarına Korona virüsten korunma ve virüse karşı alınacak önlemler ile ilgili sağlık eğitimi verildi. Virüsün yaşlılar ve bağışıklığı düşük kişiler için büyük bir tehlike oluşturduğunu söyleyen İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanları, kalabalık çalışma ortamlarının sık sık havalandırılması gerektiğinin altını çizdi. Uzmanlar ayrıca "Öncelikle ellerimizi sık sık yıkamamız gerekiyor. Mümkün olduğunca maske ve eldiven kullanmalıyız. Alışveriş merkezi gibi kalabalık ortamlardan uzak durmalı ve bağışıklığımızı güçlendirmeye çalışmalıyız." önerilerinde de bulundular.

Başkan Özyiğit, muhtarlarla buluştu Başkan Özyiğit, muhtarlarla buluştu

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Silifke Belediye Başkanvekili Sadık Altunok yaptığı açıklamada, “Belediye hizmet binamızda ve diğer hizmet alanlarımızda görev yapan personellerimizin ve en önemlisi de koronavirüsle mücadelede görev alan personelimizi bu virüsten korunma yolları ve alacakları tedbirler konusunda bilgilendiriyoruz. Ülkemiz genelinde başlatılan virüsle mücadele kaapsamında biz de belediye olarak halkımızın sağlığı ve güvenliği için tüm ekiplerimizle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kapalı alanlarda yürüttüğümüz hizmetlerimizin yanı sıra 24 saaat boyunca sahada yani açık alanda görev yapan personellerimiz var. Bu çalışanlarımıza virüsle mücadele ederken aynı zamanda kendilerini koruma yöntemleri ve önlemler konusunda bir bilgilendirme toplantısı düzenledik. Belediye personelimizi İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanlarımız,  Koronavirüs Salgınına karşı alması gereken tedbirlerle ilgili olarak bilgilendirme çalışmalarına devam etmektedir” dedi.

Başkanvekili Altunok, tüm vatandaşlara da seslenerek, çok zorda kalmadıkça evlerinden çıkmamalarını ve evde kalmalarını önerdi.

Mevlüt PARTAL - SİLİFKE