MERSİN - Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, vefatının 23'üncü yıl dönümünde merhum lider Başbuğ Alparslan Türkeş’i andı. Alparslan Türkeş’in, vefatıyla arkasında gözü yaşlı milyonlar bıraktığını ifade eden Tollu: “Merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş Beyi rahmet, minnet ve dualarla anıyoruz” dedi. Alparslan Türkeş’in, 80 yıllık hayatının hemen hemen tamamını ülkülerine vakfetmiş bir şuur, gönül ve dava insanı olduğunu, attığı her adımın milletin yararına, söylediği her sözün vatan lehine olduğunu vurgulayan Başkan Tollu: “Liderimizin buyurduğu gibi; 1944 yılından 1997 yılına kadar uzanan meşakkatli yolculuğun bunun ispat ve ilanı, bizim ise vefa duymaktan imtina etmeyeceğimiz şerefli mazimizdir” ifadelerini kullandı.

Nogay, Kabotaj bayramını kutladı Nogay, Kabotaj bayramını kutladı

"Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in Emaneti Davamız, Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin Öncülüğünde Güçlü Bir Şekilde Dimdik Ayakta ve Emin Ellerdedir"

‘Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey'in necip Türk milleti ve kadim Türk devleti adına ortaya koydukları hafızalarımızda yerini ve tazeliğini korumaktadır’ diyen Tollu şöyle devam etti: “Ebediyete intikalinin 23'üncü yılında Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in fikirleri canlılığını korumakta, Türk gençliğine yol haritası olmaktadır. “Evlatlarım” ve “Bozkurtlarım” hitabına nail olmuş Ülkücü Gençlik; Başbuğumuzun çizdiği sınırlar dâhilinde ülkesi ve ülküsüne hizmet etmeye canı gönülden ve büyük bir sorumluluk bilinciyle devam etmektedir. Ülkücülük davasına inananlar, Başbuğumuzun, şehitlerimizin ve dava büyüklerimizin canları ve kanlarını vererek büyük çileler çekip kendilerine emanet edilen bu kutlu davanın vebalinin farkındadır. Ülkücü Türk Gençliğine tarihsel sorumluluklar yükleyen, her bir gencimizin yüksek vasıflı Türk olması gerektiğini ifade eden, eserleriyle ve fikirleriyle gençliğimizin yolunu aydınlatan Başbuğumuz Alparslan Türkeş Türklük gurur ve şuuru, İslam ahlak ve fazileti dairesinde Türk-İslam ülküsünün membaından beslenen bir gelecek tasavvur etmektedir. Ülkücüler Türkiye’nin dört bir yanında işte bu tasavvurdan yola çıkarak Türk gençliğini ilim, iman, ahlak ve ülkü esasında yetiştirerek teşkilat çizgisinden kopmadan mücadele edip, Başbuğumuzun ve şehitlerimizin emanetine layıkıyla sahip çıkmaktadır. Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in emaneti olan davamız, Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin önderliğinde güçlü bir şekilde dimdik ayakta ve emin ellerdedir. Başbuğumuz Alparslan Türkeş Beyin necip Türk milleti ve kadim Türk devleti adına ortaya koydukları hafızalarımızda yerini ve tazeliğini korumaktadır. Yaşadığı dönem içerisinde Türklüğe ve Türk Dünyasına yeri doldurulamaz katkılar sunan Başbuğumuz Alparslan Türkeş; bu coğrafyayı vatanlaştıran iradenin emanetine sahip çıkmış ve ömrünü bu kutsal değerlere adamıştır. Türk siyasi tarihinde eşsiz hizmetleri olan Başbuğumuzun fikirleri dün olduğu gibi bugün de yolumuzu aydınlatmaktadır. Bizler için kutup yıldızı olan Başbuğumuzun çizgisinde gitmek yönümüzü tayin etmemize olanak sağlamaktadır. Kızıl emperyalizmin, kültürel asimilasyonun ve işgal planlarının had safhada olduğu karanlık bir süreçte elini değil gövdesini taşın altına koyan, her türlü çileyi çeken siyaset üstü bir duruş ile ülke ve millet menfaatini her şeyin üstünde tutan Başbuğumuzun bu anlayışı günümüzde de yine benzer tarihsel süreç içerisinden geçen kutsal vatanımızda Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Bey tarafından aynı inanç ve kararlılıkla devam ettirilmektedir. Beslenilen kaynak aynıdır, dayandığımız değerler farklılaşmamıştır. ‘Söz konusu vatansa gerisi teferruattır’ anlayışı ile ‘önce ülkem ve milletim sonra partim ve ben’ diyen Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin emrinde duruşumuz net istikametimiz bellidir.”