Kent içi tarım Kent içi tarım

MERSİN - Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de halen etkilerini yitirmeyen korona virüs salgını her gün yeni canlar almaya devam ederken, vatandaşlar normalleşme sürecinin başlamasıyla birlikte tedbirlere uymamaya başladı.

Bu durumun Anamur’da da yaşandığını gözlemlediklerini vurgulayan Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, normalleşme sürecinde vatandaşları rehavete kapılmamaları konusunda uyardı.

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından bir duyuru yayınlayan Başkan Kılınç, vatandaşların maske, sosyal mesafe ve izolasyon kurallarına mutlaka uymaları gerektiğini söyledi.

“Hiçbir şey olmamış gibi davranmayalım”

Salgının bir an önce kontrol altına alınarak tamamen normal hayata dönebilmek adına vatandaşlardan biraz daha dikkat ve sabır isteyen Başkan Kılınç şunları söyledi: “Değerli hemşehrilerim; son günlerde yaptığımız gözlemlerde, Ülkemizi ve tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınına yönelik tedbirlerin ve tavsiyelerin vatandaşlarımız tarafından yerine getirilmediği, salgının yayılma ve bulaşma hızının düştüğü yönünde bir düşüncenin oluştuğu ve buna bağlı olarakta, maske kullanımı, sosyal izolasyon, ve hijyen kurallarının ihmal edildiği tespit edilmiştir. Bilim Kurulu’nun ve bizzat Sağlık Bakanımızın kendisi tarafından da ifade edildiği gibi salgının bulaşma ve yayılma hızında bir düşüş meydana gelmemiştir. Salgın neredeyse aynı hızla yayılmakta ve vatandaşlarımızı etkisi altına almaktadır. Bu nedenle vatandaşlarımız, bu süreçte hiçbir şey olmamış gibi davranmamalı, maske, mesafe ve sosyal izolasyon kurallarına mutlaka ama mutlaka uygun davranmalıdır. Buradan Anamurlu hemşehrilerime bir kez daha çağrıda bulunmak istiyorum. Çok zorunlu olmadıkça kesinlikle dışarı çıkmamalı, sosyal izolasyon ve hijyen kurallarına muhakkak uygun davranmalı ve koruyucu maske kullanmadan asla dışarı çıkmamalıyız. Salgının bir an önce kontrol altına alınabilmesi ve hayatımızın tümden normalleşebilmesi adına tüm vatandaşlarımızı duyarlı olmaya davet ediyorum.”