Başkan Özyiğit, muhtarlarla buluştu Başkan Özyiğit, muhtarlarla buluştu

Mersin’de boşandığı eşi tarafından 14 Şubat 2019 tarihinde silahla vurularak öldürülen Öğretmen Kübra Aşkın’ın (37) katili Davut Demir’in yargılandığı davanın dördüncü duruşması, 5 Mart 2020 tarihinde Mersin Adliyesi 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Sanık avukatının savunma için ek süre istemesi üzerine dava 24 Mart'a ertelendi.

Duruşmaya Mersin Barosu Başkan Yardımcısı Av. Fatma Demircioğlu, Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı Av. Şirin Güner, merkez üyesi Stj. Av. Melek Şaraldı, Adana Barosu Kadın Hakları Merkezi üyesi Av. Bahar Melek Öğrü, Av. Kübra Öz, Av. Merve Hande Çevlik, Av. Sara Saklıyan Kılınç ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı müdahil oldu.

Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı Av. Şirin Güner, “Kadın cinayetlerinin önüne geçilebilmesi için katilin, kadın cinsiyetçiliğinden arınmış zihniyetle ve vicdan hukuktan daha üstündür bilinciyle yargılanmasını, hiçbir cezai indirimin yapılmamasını, sanığın en ağız cezayı almasını, İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanmasını talep ediyoruz. Mersin Barosu olarak, Kübra Aşkın’ın ailesinin adalet arayışında sonuna kadar yanında olacağız ve dava sonuçlanana kadar sürecin takipçisi olacağız” dedi.