MERSİN - Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın idam edilişinin 48’inci yıldönümü nedeniyle CHP Yenişehir İlçe Örgütünün düzenlediği anma törenine katıldı. Anmanın yapıldığı parka Üç Fidan’ın anısına Denizler Parkı ismini vereceklerini söyleyen Başkan Abdullah Özyiğit, “ 6 Mayıs’ta kalplerimizden üç damla düştü, bu üç damla üç fidana can verdi. Ve onlar yüreklerimizde sonsuza dek yaşayacak” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Yenişehir İlçe Örgütü, Ankara Ulucanlar Cezaevi’nde 6 Mayıs 1972 tarihinde idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ı idam edilişlerinin 48'inci yılında andı.

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay ve CHP Yenişehir İlçe Başkanı Tayar Tahiroğlu, CHP il, ilçe yöneticileri, CHP PM Üyesi Fatma Güner, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse’nin yanı sıra sendika temsilcileri ve çok sayıda vatandaş anma törenine katıldı. Anma programında Üç Fidan’ın anısına barış güvercinleri uçurulurken, törenin yapıldığı parka üç fidan dikildi.

Her işin başı sağlık Her işin başı sağlık

Denizler’in adı Yenişehir’de yaşayacak

Başkan Abdullah Özyiğit, yaptığı konuşmada anmanın yapıldığı parka Deniz Gezmiş,  Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın anısına Denizler Parkı ismini vereceklerini söyledi. Üç yiğit devrimcinin tam bağımsız bir Türkiye Cumhuriyeti için kendilerini başları dik bir şekilde feda ettiğini ifade eden Başkan Özyiğit, “6 Mayıs bir yandan yüreklerimizin yandığı bir gün. 6 Mayıs’ta kalplerimizden üç damla düştü, bu üç damla üç fidana can verdi. Ve onlar yüreklerimizde sonsuza dek yaşayacak. Yıllar geçti o büyük devrimcilerin mücadelesinin bugün ne anlama geldiğini hepimiz çok daha iyi anlıyoruz. Çünkü yaşadığımız coğrafyayı istila eden emperyalist bir davranış yaşamımızın her alanına müdahale etti. Bugünleri o zamanlarda gören o devrimci gençleri ve ruhu bugün ne kadar anlatsak eksik kalır. Üç yiğit devrimci kendilerini yirmili yaşlarında tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti için başları dik bir şekilde feda ettiler.  Işıklar içinde uyusunlar, ruhları şad olsun, gönüllerimizde sonsuza kadar yaşayacaklar. Üç Fidanı sevgi ve saygıyla anıyorum. Bu parkı da onların adına düzenleyeceğiz ve bu parka Denizler Parkı ismini vereceğiz. Bugün ilk üç fidanı dikeceğiz, bu fidanlar Denizlerin hatıralarıyla büyüyecek ve ünümüzdeki yıl onları anıtlarıyla birlikte burada tekrar anacağız.” dedi.

Konuşmaların yapıldığı parka Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın anısına birer fidan dikildi. Fidanların yanına karanfiller ve Üç Fidan’ın resimlerinin olduğu tuvaller bırakıldı.