MERSİN - Silifke Belediyesi, belediye binasına girişlerde korona virüs salgınına karşı vatandaşların vücut ısısını ölçüyor.

Silifke Belediye Başkanvekili Sadık Altunok, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip korona virüsün (Covid-19) ilçede yayılmasına engel olmak, hastalıktan korunmak ve etkilerini en aza indirmek amacıyla belediye tarafından alınan tedbirlerin arttırılarak devam ettiğini söyledi.

“Belediye olarak korona virüs ile etkin mücadele kapsamında kurum içi tedbirlerimizi de arttırdık”  diyen Silifke Belediye Başkanvekili Sadık Altunok konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada: “Bir yandan ilçe merkezinde bulunan tüm kamu kurum ve kuruşlarının dezenfekte çalışmalarımız sürmektedir. Diğer yandan da halka açık alanlarda da temizlik ve dezenfekte hizmetlerimize aralıksız devam ediyoruz. Halkımızın hizmet kapısı olan belediyemizde de hizmet binamızda görev yapan personelimize ve belediyeye gelen vatandaşlarımıza yönelik bir dizi tedbir ve uygulamalarda bulunuyoruz. Belediyemize gelen her vatandaşlarımızın vücut ısısı değerini belediye doktorumuz ve hemşiremiz nezaretinde ölçüyoruz” dedi.

Belediyede esnek çalışma sistemi uyguladıklarına da dikkat çeken Altunok, hizmetlerin aksamayacağı şekilde personeli izne gönderdiklerini ve uzaktan çalışma metodları geliştirdiklerini de vurguladı.

Fırınlara korona virüs denetimi

Her işin başı sağlık Her işin başı sağlık

Öte yandan Silifke Belediyesi, vatandaşların sağlığını ön planda tutarak, ilçe genelinde fırınlarda denetimlerini sürdürüyor.

Belediye Zabıta Müdürlüğü Ekipleri, fırınlarda halk sağlığını tehlikeye sokacak olumsuzluklardan ve korona virüs salgına karşı bone, eldiven ve maske kullanmaları yönünde esnafa uyarılarda bulundu. Denetimlerde salgından korunma tedbirlerine uymayan işletmelere cezai işlemlerin uygulanacağı da belirtildi.

Mevlüt PARTAL - Silifke